Televizyonlarda bir iki senedir, bildiğiniz gibi, ''Yetenek Sizsiniz'' adlı show programı ve yarışma türü bir izlence var. Bir sürü değerli arkadaş sesinin güzelliğinden tutunda sihirbazlığa kadar, elinde avucunda hangi yeteneği varsa millete gösteriyor. Aralarında çok üstün yeteneklere sahip olanlar olduğu gibi, saçma sapan şeyler yapıp milleti kendine güldürenler de var. 


İzniniz olursa eğer, ben de milletimin üstün yetenekli insanlarını gözlerinizin önüne sereyim. Altıyüzlira civarında asgari ücret alıp, ailesini bu ücret ile geçindirmeye çalışan bir işçi, sorarım size bu vatandaşlardan daha mı az yetenekli? Daha bitmediiii durun bakalım. Devlet dairesinde basit bir memur olup da üçyüzmilyarlık villa da oturan, aynı zamanda altında son model mersedesi olan bir memur mu bunlardan daha az yetenekli? 


Adam parayı herkesin önünde yakıyor, ıslatıyor, sonrada başka bir yerden ortaya çıkarıyor. Hıh!!!O da yetenek mi sanki. Bizim kodamanlar onun gibi binlerce milyonlarca doları, euro'yu bir dakika da buhar ediyor kaybediyorlar da dünyanın herhangi bir ülkesinde parayı kimse bulamıyor. 


Yine yetenekli arkadaşlardan biri, ipin üstünde dengeli bir şekilde yürümeye çalışıyor. Allah aşkına o da yetenek mi? Gelsin de bizim çukur dolu, bir sürü engeller ile dolu caddelerimizde, sokaklarımızda yürüsün de görelim. 


Bazısı da taklit hastası kendini o yönde geliştirmiş. Eski başbakanlarımızın, ya da komedi oyuncularımızın taklidini yapıyorlar. Onların taklidini zaten her gün çocuklarda yapıyor çok zor bir şey değil onları taklit etmek. Başımızda yeteneksiz yöneticiler olduğu müddetçe, taklitleri de, karikatürleri de her zaman yapıla gelecektir. Gırgır dergisinin dünyanın sayılı dergilerinden biri olduğu dönemi hatırlayın, Türkiye'nin sürekli koalisyonlarla yönetildiği, politik kaosun olduğu, ekonomik krizlerin bol olduğu dönemlerdir... 

Burada şu sorunun sorulması gerekir. Asıl yetenek kim? 

Benim memleketimde şu sıralar tek bir yetenek var gibi gözüküyor. Mehmetçik ve onun değerli komutanları... Bütün insafsız saldırılara karşı cansiparane görev yapıyorlar vatan savunmasında. Bilgi ve yetenekleri üst düzey, en azından Ergenekon'un eski bir Türk Destanı olduğunu iyi biliyorlar... 

( Asıl Yetenek Kim başlıklı yazı AhmetZeytinci tarafından 4/7/2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.