İnsan, temel öznemiz budur. İnsan kaynakları her zaman işe yarar. Lakin bazı durumlarda sakıncalar da yaratabilir, söylemedi demeyin, ben sizi uyarayım da... İnsanlar kaynak yaparken nelere dikkat ederler hiç düşündünüz mü? Tabi burada nereye kaynak yaptıkları da çok önemli. Eğer bir tüp gaz kuyruğuna kaynak yapılacak ise, kuyruktakileri bir şekilde ikna etmek gerekecektir. Sonra sopayı yer de oturursunuz kıçınızın üstüne.


Eğer ki iki demiri birbirine kaynatacak iseniz. Önce bir kaynak makinenizin olması lazım. Bunun yanında gözlerinizi korumak içinde şeffaf gözlüklere gereksinim duyacaksınız mutlaka. Sonrasında bir de bu işten çok iyi anlamadığınız için sizi gaza getirecek ''Haydi oğlum, haydi koçum sen yaparsın.'' diye sırtınızı sıvazlayacak birine ihtiyaç olacaktır.


Yok eğer çocuğunuzun dersleri için bir doküman, kaynak arıyorsanız o da kolay, elinizin altında bir dolu ansiklopedi vardır mutlaka, ansiklopedi yoksa bile en azından İnternet bu konuda en büyük yardımcınız olacaktır. O da mı yok? O zaman da mahallenizin dedikoducu teyzeleri Şükufe Teyze, Hilmiye Teyze ve Dürdane Teyzeye müracaat edin. Korkmayın, korkmayın onlar her şeyleri herkeslerden çok bilirler...


Gelelim yine kaynak yapılacak kuyruklara. Farz edin banka dasınız işinizde acele ile bitirmek istiyorsunuz, eskiden olsa kaynak yapardınız lakin şimdilerde bankalarda her şey elektronik arada kaynama durumuna imkan yok. Bu durumda yapılacak tabi ki bir iki şey var. Hemen söyleyeyim mi? Durun hele canım, acele etmeyin. Önce bir hasta ayaklarına yatarsınız. Olmadı mı? Bu seferde arabanızı ters yere koyduğunuzu ve hemen işinizi halletmezseniz trafiğin arabanızı çekeceğini söylerseniz. Onu da mı yemediler? Müdüre çıkın. Ama belli olmaz çıktığınız gibi de inebilirsiniz. Ya bırakın bankada kaynağı el alemin uyanığı siz misiniz?


Kaynak demişken, bir de kaynak suları var ve o suların başında da sıra varsa oraya da kaynak yapmak var. Elinizde bidon, hava da sıcak ve de su alıp hemen eve dönmek zorundasınız. Hemen gözlerinizi bir tanıdık arar. Hah işte orada Hikmet Bey de sırada. Hemen yanaşın ''Merhaba komşum, ne var ne yok.'' hemen o faslı geçip, kimselere çaktırmadan girdiniz işte sıraya. Arkalarda da dev cüsseli adamlar varsa, homur homur da homurdanıyorlar ise yine de dikkatli olmak lazım. Siz siz olun kuyruklarda ki kaynaklarınızı yine de dikkatli yapın.


İşte böyle insan kaynakları hakkında bayağı bilgilendirdim sizleri değil mi? Siz siz olun yine de benim dediklerime aldırmayın. Hangi sıra olursa olsun kimsenin ne önüne geçin, ne de kimseleri önünüze geçirin. Ölüm için de bu geçerlidir. Allah her zaman sıralı ölümler versin bizlere ve aile çevremize de, ahirete kaynak yapmak için çok uğraşmayın kader de ne yazıldıysa o olur. Hepinize en derin sevgi ve saygılar...
 

( İnsan Kaynakları Konusu Çok Önemli başlıklı yazı AhmetZeytinci tarafından 2.12.2016 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.