İnsan maddenin ve enerjinin yapım ve kullanım denetimini ele geçirmek üzeredir. Bundan dolayı sadece dünyanın sonu olacak kıyamet belki de insanın sonu olmayacaktır. Çünkü insan kendi mikro yaşam dünyalarını yaratıp (uzay şehirleri) evrenin herhangi bir yerinde var olan maddeyi ve enerjiyi kullanarak yaşamını sürdürmeye devam edebilecektir. Üstelik bunu cinsel güdülü aşk acısı çekmeden yapabilecektir.

Aşkı evlilik yüzüğüyle bağlamanın geçerli bir nedeni kalmayacak. Çünkü aşk ilişkisinin bir bakıma zorunlu türevleri olan çoluk çocuk edinme, ev bark aile geçimi ve hatta ‘biyo-birleşimli’ seks gibi uzantıları kalmayacak. Kimsenin evi olmayacağı için kimsenin yalnız kalması da mümkün olmayacak. Çocuklar genetik temizliği yapılmış insan hücrelerinden üretilen tohumlarla ekilip tüp rahimlerde büyütülecek. Kimsenin çocuğu olmayacak, ama çocuklar herkesin olacak. Böylece çocuk sahibi olamadığı için mutsuz olan aile de kalmayacak. Aslında ailenin kendisi de kalmayacak. Dostluk ve arkadaşlık en sıkı insan ilişki bağı olacak.

En güzel çocuk en güçlü aşkın sonucunda oluşmayacağı için aşk duygusu da sahiplik hükmünden kurtulacak. Aşk, sonunda cinsel güdünün baskısından kurtulup hak ettiği değeri bulacaktır. Aşk, zihinsel ve ruhsal uyum birlikteliğinin yüksek hazzıyla saygın gerçekliğine kurulup gene şiirin gözdesi olacaktır. Bu da hayırlı bir şeydir; çünkü nefsin mülkiyetiyle sahiplenilen aşk her ne kadar meleklerin kanatlarında uçurulsa da, cinsel güdünün kışkırtmasıyla kişiyi bir başka insanın içine hapseden tehlikeli ve şeytani bir zevke dönüşebilmektedir. Aşk uğruna nice kötülük göze alınmıştır da “aşk her bedele değer” demişizdir.

Özgürleşen aşk, insanların zihnen ve ruhen birlikte var olmaktan mutluluk yapma işine dönüşecek ve ikili insan ilişkisinin romantik saltanat tacı olarak gene baş üstünde tutulacaktır…

Muharrem Soyek

( Uzay Yolunda Aşk başlıklı yazı M. Soyek tarafından 25.12.2017 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.