Makale / Araştırma

Eklenme Tarihi : 8.03.2018
Okunma Sayısı : 1367
Yorum Sayısı : 0

ALLAH’IN AYETLERİYLE CİHAT EDENLER

 

         Allah’ın ayetlerini söylediğimizde Allah’ı ve Resulünü inkar etmeyen ama dini Kur’an’dan değil de emmaniye kitaplardan öğrenenler, nefislerine zulmedip zalimlik yaparak emmaniye bilgileri ile Allah’ın ayetlerini yalanlayıp ayetlere karşı cihat etmektedirler.

6/EN'ÂM-33: Kad na’lemu, innehu le yahzunukellezî yekûlûne fe innehum lâ yukezzibûneke ve lâkinnez zâlimînebi âyâtillâhi yechadûn(yechadûne).                                  Onların söylediklerinin mutlaka seni mahzun ettiğini biliyorduk. Fakat muhakkak ki; onlar seni yalanlamıyorlar. Lâkin zalimler, Allah'ın ayetleri ile cihad ediyorlar.

          Peygamber Efendimiz (S.A.V), Allah'ın inkâr edenleri cezalandıracağını biliyor. O insanlara acıyor. Bir taraftan da kabul etmemelerinin onların cehenneme gitmelerine sebep olması O'nu hüzünlendiriyor. O, Allah'tan aldığı için her şeyden emindir. Ötekiler bilmedikleri için söylediklerini kabul etmiyorlar. Allah'ın ayetlerini yalanlıyorlar. Allahütealâ da O'nun üzülmesini istemiyor. Diyor ki: "Üzülme! Onların seninle ilgili bir konusu yok. Onlar senin söylediklerini yalanlamıyorlar, Bizim ayetlerimizi yalanlıyorlar. Onlara karşı savaş veriyorlar. Sen sadece onlarla Benim aramda olansın. Onlar Bana karşı savaş veriyorlar." diyor. Kim Allah'ın ayetlerini yalanlarsa Allah'a karşı savaş açandır.

          Ayetleri inkâr edip yalanlayarak ayetlere karşı cihad ilan edenler, cehennemde ebedi kalacaklardır.

2/BAKARA-39: Vellezîne keferû ve kezzebû bi âyâtinâ ulâike ashâbun nâr(nârı), hum fîhâ hâlidûn(hâlidûne).                                                                                                                          Ve inkâr edenler ve ayetlerimizi yalanlayanlar, işte onlar ateş ehlidir, orada ebedî kalacak olanlardır.

          Kendisine Allah'a ulaşmayı dilesin diye tebliğ yapıldığı zaman Allah'a ulaşmayı dilemeyen herkes kâfirdir. Allah bu insanların kalplerini ve sem'î (işitme) hassalarını mühürler, görme (basar) hassasının üzerine gışavet (perde) çeker (Bakara-6-7).

2/BAKARA-6: İnnellezîne keferû sevâun aleyhim e enzertehum em lem tunzirhum lâ yu’minûn(yu’minûne).                                                                                                        Onlar muhakkak ki kâfirdirler. Onları ikaz etsen de etmesen de onlar için eşittir (birdir), mü'min olmazlar.

2/BAKARA-7: Hatemallâhu alâ kulûbihim ve alâ sem’ıhim, ve alâ ebsârihim gışâveh(gışâvetun), ve lehum azâbun azîm(azîmun).                                                     Allah onların kalplerinin üzerini ve işitme (sem'î) hassasının üzerini mühürledi ve görme (basar) hassasının üzerine gışavet (perde) çekti. Onlar için azîm (büyük) azap vardır.

          Onlar Allah'a ulaşmayı dileme konusundaki âyetleri inkâr edenlerdir (Kehf-105).

18/KEHF-105: Ulâikellezîne keferû bi âyâti rabbihim ve likâihî fe habitat a’mâluhum fe lâ nukîmu lehum yevmel kıyameti veznâ(veznen).                                                            İşte onlar, Rab'lerinin âyetlerini ve O'na mülâki olmayı (ölmeden evvel ruhun Allah'a ulaşmasını) inkâr ettiler. Böylece onların amelleri heba oldu (boşa gitti). Artık onlar için kıyâmet günü mizan tutmayız.

          Ve yalanlayanlardır (Yunus-45).

10/YÛNUS-45: Ve yevme yahşuruhum keen lem yelbesû illâ sâaten minen nehâri yete ârefûne beynehum, kad hasirellezîne kezzebû bi likâillâhi ve mâ kânû muhtedîn(muhtedîne).                                                                                                             Ve o gün (Allahû Tealâ), gündüzden bir saatten başka kalmamışlar (bir saat kalmışlar) gibi onları toplayacak (haşredecek). Birbirlerini tanıyacaklar (aralarında tanışacaklar). Allah'a mülâki olmayı (Allah'a ölmeden önce ulaşmayı) yalanlayanlar, hüsrandadır (nefslerini hüsrana düşürdüler). Ve hidayete eren kimseler olmadılar (ruhlarını ölmeden evvel Allah'a ulaştıramadılar).

          Ve Allah'ın hidayet konusundaki ayetlerini gizleyenlerdir (Bakara-159).

2/BAKARA-159: İnnellezîne yektumûne mâ enzelnâ min el beyyinâti vel hudâ min ba’di mâ beyyennâhu lin nâsi fîl kitâbi, ulâike yel’anuhumullâhu ve yel’anuhumul lâinûn(lâinûne).                                                                                                                                               Muhakkak ki, beyyinelerden indirdiğimiz şeyleri ve hidayeti (ölmeden evvel ruhun Allah'a ulaştırılmasını) Kitap'ta insanlara açıklamamızdan sonra gizleyenlere, işte onlara, Allah lânet eder ve lânet ediciler de onlara lânet eder.

 

Allah razı olsun.

Burhan AKSU

( Allahın Ayetleriyle Cihat Edenler başlıklı yazı mihrimah tarafından 8.03.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.