Bu gün sizinle sorunlu olduğum bir cümleyi paylaşmak istiyorum.
`Biz ayrıldık`
Ne yani ? Bir araya gelenler ayrılazmalar mı? Pek tabii insanlar (bay/bayan) ayrılabilirler..
Lakin üstüme vazife saydığım husus birlikteliği tekdüze,düzeysiz ve angarya haline getiren,sağlam bir temele oturtulmayan baştan bir araya gelmelere..

Bizler, birileri tarafından sürekli yönlendirilen nesneler durumuna düşürülmüşüz..
Hayat tarzımız ve en mahrem yanlarımız dahi bu birileri tarafından istismar ve yönlendirmeye tabi tutulmakta.Zannederim başlığımın cevabı,bilinci silinmiş insan modelleri ile açıklanabilir.Hiç bir asırda insanlar; adına modern zaman dedikleri bu çağ kadar, ruhu ve beyni pranga yememiştir.

Yakın zamana kadar kulağımıza sıkça duymadığımız `hormonlu` sözcüğü nasıl hayatımıza yerleştiyse; hızlı bir şekilde toplumun tabanına yayılan zamane gençlerinin, Fest food birlikteliğine de ilgili hormonun bulaştığını söylenebilir...

Her şey tabiatında güzel…
Hazza meyilli,içi seyreltilmiş, tüketime meyyal birliktelikleri de hayra yormak güç..
Haya ve edebin olduğu ilişkilerde, seviye ve ahlakın özne olduğu evlilikler,dünyada ki cennetin adıdır.
İyisi mi ..!
Dost meclislerinde, muhabbet aralarında umursamaz bir ses tonuyla ,caka satarcasına `biz ayrıldık` cümlesini her duyduğumda;sabır şerbetinden bir yudum daha içmek,çözümüne dair ufukta hiç bir emara,iz görünmeyen zamane gençliğini `modern` avcılara tabi bırakmaktır.

Bununla beraber;Bağlılık,hoşgörü,seviye ve haya gibi sıfatların gün geçtikçe kalplerden kopuşunu çaresizce seyretmek kalıyor..
( Şu Cümleye Taktım başlıklı yazı seyda ay tarafından 2.02.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.