Kalpten yapılan duadır her zaman makbul olan. İçten gelerek Allah’a yapılan bir yakarma nelere kadir değildir ki.. Açılmaz denilen kapılar açılır, başa gelen onca bela def edilir... En güzel dua ise, bir insanın bir insana habersiz yapacağı dua olsa gerek... İçten gelerek yaptığım her dua, her zaman yerini buldu çok şükür.

Allah’ın hikmetinden sual olunmaz. Hayatımızın bir anı yok ki dua etmeyelim. Namaz kılarken, sınava girerken, çalışırken, evden çıkarken, başımıza kötü ve güzel şeyler geldiğinde ... hayatımızın her anında dua ederiz. Onca edilen dua hiç hayırlara vesile olmaz mı? Yeter ki İçten, samimi duygularla dua edilsin.. .  

Babasız çocuk büyüten bir anne olarak dilimden duayı hiç eksik etmedim. Çok şükür ki mükafatını da fazlasıyla aldım. Şu an çocuklarımın hiç bir kötü huyu yok, kimsenin dedikodusunu yapmazlar, kimsenin ekmeğinden gözleri yok şükürler olsun ki.. hele onca çektiğim maddi ve manevi sıkıntıları kuş gibi hafif atlatmama ne dersiniz? Tabi ki de Allah’a gece gündüz yaptığım dualar sayesin de... Evimden bereket hiç eksik olmadı. Ne zaman bir darlığa düşsem, ne zaman bir çıkmaza girsem yaptığım dualar karşı geldi...  

Dua ederken çok dikkat etmeliyiz. Hayırsız bir duadan hayırlı bir dua her zaman makbuldür. Allah’a dua ederken her zaman hayırlısını istemeliyiz. Hayırlısı demediğimiz dua başımıza gelecek en büyük felakettir zannımca. Belki bir çoğumuz bu yazıyı okurken duanın hayırlısı, hayırsız mı olur? Dua duadır diyordur. Hayır efendim hayırlı dua kadar hayırsız dua da vardır. Alınan ahlar da Allah katın da bir duadır. İyilik yaparsak hayırlı dua, kötülük yaparsak da hayırsız dua alırız.. Düşünün bir yaptığımız iyilikler sonucu aldığımız duaları, bir de yaptığımız kötülükler sonucu aldığımız ahları..

Örneğin, anne, baba, evlat, insan.. kıymeti bildiğimiz sürece her daim hayırlı dualara nail olur, hayırla yaşarız.. Tam aksi durum da ise hayırsız dualara nail oluruz. Bu nedenle ki her işin başı hayırlı dua almaktan geçer.  

Dua insana can suyu gibidir. Dua ettikce, gönlümüz, ruhumuz huzur bulur. Bedenimiz ise kuş gibi hafifler...Canımıza can katar. Etrafa sevgiyle hoşgörüyle..yaklaşırız.  

Rabbım hayırlı dua alanlardan ve edenlerden eylesin bizi her daim.. Hayırsız dua almaktan ve etmekten ise her daim bizleri alı koysun.  

Dua Alllah’ a bir teslimiyettir. Bu yüzden Dilimizden dua eksik olmaz inşallah da Allah’ın feyzi üzerimize olur..


 27.06.2021 Ankara P.ÇETİN
( Dua Ve Biz başlıklı yazı Kara kız tarafından 28.05.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.