Kocaman kalbinde sevgiden başka duyguya yer olmayan, cömert,  fedakâr, anlayışlı ve şefkatli insandır baba. Evlat ayırt etmeyen, sırtımızı yaslayacağımız bir dağdır baba.

Zor günümüzde elimize sıkıca sarılan, yemeyen, yediren, giymeyen, giydiren hakkını asla ödeyemeyeceğimiz bir çınardır baba.

 

Bugün babalar günü, peki böyle bir güne gerek var mıydı? Tıpkı diğer özel günlerde olduğu gibi bu güne de karşı çıkanlardanım aslında. Onları da tıpkı annelerimiz, eşlerimiz de olduğu gibi bir günle anmak, hediyeler almak yeterli değil elbette.

Ama düşünüyorum da, bu özel günlerin faydası tamamen unutanlar, unutulanlar için belki bir hatırlatma olarak güzel.

 

Sermayenin hediye alma olayını bir yana bırakırsak,  yaşayan babalarımızın bugün elini

Öpmek, ya da uzaktaysak telefonla arayıp kutlamak gerekir. İlla bir hediye alacaksak yarım elma gönül alma babından bir şey alabiliriz.

 

Babalarımızın kıymetini bilelim, çünkü onları kaybettikten sonra “Ben babamın kıymetini kaybedince anladım” Demenin hiç kimseye faydası yok. Ya da ne bileyim, “Babamın değerini baba olduktan sonra anladım” Demenin de faydası yok.

 

Bize hayatı öğreten, koşulsuz şartsız yanımızda olan babanıza ufacık bir sevgiyi, ya da eğer onu kırdıysanız bir özrü çok görmeyin.

 

Doğumunuzdan başlayarak hayatınızın her anında emeği olan, mutluluğunuz için her türlü fedakârlığı esirgemeyen babanız da insandır ve her insan gibi o da hata yapabilir.

Ya da yaptığını siz hata gibi görebilirsiniz, belki de biraz daha olgunlaştığınızda o gün için hata olarak gördüğünüz şeyin aslında bir hata olmadığını da anlayabilir ve işte o zaman çok üzülürsünüz.

Emin olun siz ona sırtınızı çevirseniz bile gözü kulağı hep üzerinizdedir. Gün gelip başınız dara düşerse yine yardımınıza ilk koşacak kişi odur.

Hayata gözünüzü açtığınızda, konuşmaya, yürümeye başladığınızda, okula gittiğinizde, ben bir kız sevdim dediğinizde kimdi yanınızda olan?

 

Kimdi küçük kusurlarınızı görmeyen, kimdi hayatını size adayan?

 

Unutmayın ki o da bir yürek taşıyor ve yaşamını sürdürmesi için sevmeye, sevilmeye ihtiyacı var, onun için bazı şeyleri çok görmeyin.

 

Hayat da insanın başına her şey geliyor, ama ne olursa olsun, son nefesine kadar babanız sizi hep sevecektir, siz de hiç değilse onu sayın olur mu?


 Abdurrahman b. Ebû Bekre"nin naklettiğine göre, babası (Ebû Bekre) (ra) şöyle anlatmaktadır: “Resûlullah (sav) üç kere, "Size büyük günahların en büyüğünü söyleyeyim mi?" buyurdu. "Evet söyle yâ Resûlallah!" dedik. Bunun üzerine Resûlullah, "Allah"a ortak koşmak ve anne-babaya saygısızlık/kötülük etmektir." buyurdu. 


Baba hakkı ödenmez.

 

Babalar gününüz kutlu olsun, sevgi ve selam ile…


VİDEO : Sitemiz şairlerinden Mustafa Gül'ün bestelenen bir şiiri, söz, ses, saz Mustafa Gül,

Tebrikler değerli hocamıza, dinleyin  bakın ne kadar güzel

 

Bir baba

Mehmet Fikret ÜNALAN

" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>
( Baba Hakkı başlıklı yazı MehmetFikret tarafından 19.06.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.