1 Çakma Robin Hood Baba-romantik Baba-babalara Geldik Yine--12. Bölüm

Makale / Güncel Makaleler

Eklenme Tarihi : 17.07.2021
Okunma Sayısı : 869
Yorum Sayısı : 2
ÇAKMA ROBİN HOOD BABA-ROMANTİK BABA-BABALARA GELDİK YİNE--12. BÖLÜM


ÇAKMA ROBİN HOOD BABA: FIRAT DELİBAŞ.

Aslen Diyarbakır- Hazro doğumludur.

2000 li yılların başından itibaren İstanbul’da büyük bir kapkaç-yankesicilik ve haraç çetesi kurmuştur. Özellikle  Doğu ve Güneydoğu Anadolulu ve yaşları küçük olan çocuklarla kurmuş olduğu kapkaç çetesi kısa sürede İstanbul’da bilhassa sokakta yürüyen kadınların korkulu rüyası olmuştur.

Böylece kısa sürede oldukça palazlanan Fırat Delibaş artık alemde ‘’Ağa’’ olarak tanınmaya başlamış ve daha başka işlere de dalmıştır ki  bunların başında özellikle ünlülere koruma sağlamak bazı gazino ve gece kulüplerinden haraç almak sadece bir kaçıdır.

Fırat Delibaş alemde ‘’Ağa’’ olarak nam salarken en büyük yardımcısı ve destekçisi de  yine bu alemde ‘’Hanım ağa ‘’ olarak bilinen Sevgi  Özöcal idi.

2002 Yılında İbrahim Tatlıses’in Karısı Derya Tuna’nın bacağından vurulması olayında adı geçse de delil yetersizliğinden serbest kalmıştır.

Kısa sürede Beyoğlu’nda oluşturduğu Çukur Mahalle ABD deki Harlem’e dönüşmüştür adeta.  Mahallenin her köşesine yerleştirdiği kameralarla mahalleye  giren çıkan yabancı olup olmadığını anında tespit ettikleri için Çukur Mahalle artık polisin bile giremediği bir yer olmuştur ( Çukur Dizinden bahsetmiyorum. Gerçek bir olay anlatıyorum.)

Fırat Delibaş  bu mahallenin ağası  ve sözde kimsesiz zavallı çocukların hamisiydi. Onlara elini öptürüp para verdiğini gösteren videolar düzenliyordu. Yani bir nevi Robin Hood’du. Ama gerçek Robin Hood’un ormanda bir çadırdan başka bir şeyi yokken bizim yerli Robin Hood’un villaları Ataköy- Bakırköy ve Taksim’de lüks restoranları beş adet safkan yarış atı vardı. Onun adına kapkaç ve yankesicilik yapan çocukların ıkış tıkış yaşadıkları o evler dışında hiç bir şeyleri yoktu.

Suç makinesi haline getirilen çocukların en değerlileri yaşları büyük olduğu halde nüfusa  geç yazılmış olanlardı. Bunlar ailelerinden ya kiralanıyor ya da kaçırılıyordu.  Bir yıllığına 250.000 Tl verilerek kiralanan çocuklar dahi vardı. Evet bir yıllığına 250.000 Tl kira verilen bir çocuk ( aslında büyük ) çeteye ne kadar kazandırıyordu varın hesap edin gayrı.

Ha  unutmadan. Bizim Robin Hood bugünün HDP si  o günün DEHAP’ı olan siyasi parti için Robin Hood sayılabilirdi

30 Ekim 2003 de Polis  bu mahallede belirlediği 30 eve eş zamanlı baskın yaptı.  Baskında evlerde sayısız çocuk ve Fırat Delibaş’ın 110 adamı ele geçirildi.  Fırat Delibaş ise Sarıyer’de  şarkıcı Cengiz İmren’in evinde ele geçirildi. Ancak onun ele geçirilmesinden daha ilginç olanı aynı operasyonda Efraim Yücel adlı ve Devlet kod adını kullanan eski bir polisin de ele geçmesiydi.

Bu operasyonda çetesi çökertilen Fırat Delibaş daha sonra da defalarca çetesini yeniden kurdu ve gayrı meşru işlerine devam etti.

2006 Yılında 41 ile 89 yıl arası hapis istemi ile yargılandığı dava sonucunda hapiste sadece üç yıl yatarak kurtulmuştur.

2014  Yılında Polislere Tarlabaşında yapılan saldırının sorumlusu olarak yakalanmış bu saldırı sebebiyle yedi adamı tutuklanmıştır.

14 Mayıs 2018 de bir kez daha tutuklandı- 13 Temmuz 2018 de tahliye edildi.

Cumhuriyet gaztesinin 8 Aralık 2019 Tarihli haberine göre hakkında 5 yıl kesin hapis cezası olan Fırat Delibaş Bakırköy İlçe Emniyeti tarafından yakalanıp göz altına alınmış. Halen içeride mi dışarıda mı? Maalesef bir bilgim yok.

Polis istatistiklerine göre onun çetesinin çökertilmesinden sonra kapkaç olaylarında %63 oranında bir azalma olmuştu ama  bu çok uzun sürmedi. Polis kayıtlarına göre  Fırat Delibaş’tan sonra onun çetesi içinden 30 ayrı çete çıktı ve  bu çeteler  Siirtli Naci, Bingöllü Gani, Siirtli Murat Bayraktar, Batmanlı İbrahim Adıyaman, Diyarbakırlı Mehmet Salih Bozan ve Diyarbakırlı Mahmut Doğru tarafından yönetilmektedir.


ROMANTİK BABA - HASAN HEYBETLİ

Siirt doğumludur.

Babası Hüseyin de alemde Kürt Hüseyin ( Ya da Kürt Hüso ) diye bilinen bir kabadayı idi.

Hasan Heybetli 1967 Tarihli bir Hürriyet Gazetesi haberine göre ilk vukuatını 14 yaşında işlemişti. Şöyle ki:

12 yaşında iki çocuk, tartıştıkları 14 yaşındaki Bayram isimli çocuğu göğsünden bıçaklamış ve ifade verirken vur emrini, reisleri Hasan Heybetli'den aldıklarını söylemişlerdi. Bu haberden anlaşıldığı kadarıyla 1953 doğumlu olmalıydı.

Hasan Heybetli'nin adı ilk olarak 1976'da, dönemin Başbakanı Süleyman Demirel'in yeğeni Yahya Demirel'e ait bir gazinoda tabanca ile ateş etmesiyle duyuldu.

16.3.1979 da Sarıkamışta rast gele sağa sola ateş etmesi sonucunda Bülent Şerement adlı bir kayakçı ve Fen İşleri Müdürü Yılkut Aksu’yu öldürdü. Daha sonra sahte pasaportla Hollanda’ya kaçtı.

1980 de uzun süredir aşık olduğu ünlü şarkıcı Muazzez Abacı ile cezaevinde evlendi.

Başka insanlara karşı oldukça sert ve acımasız olan Hasan Heybetli  Muazzez Abacı karşısında adeta süt dökmüş kedi gibi oluyordu. Bir tek ona hükmü geçmiyordu. Öyle ki  Muazzez Abacı’yı sahne hayatından çekmek için önüne çuval dolusu para koymuştu ama Muazzez Abacı paraları çuvalıyla birlikte pencereden dışarı fırlatmıştı da koca Heybetli’nin gıkı bile çıkmamıştı.

Nice insanlara mermi sunan acımasız Hasan Heybetli Muazzez Abacı’ya gül sunan bir romantiğe dönüşüverdiyordu onu görünce.

Kendisinden yaklaşık altı yaş büyük olan Muazzez Abacı ile ilk evlilikleri yaklaşık üç yıl sürdü.

İşin komiği Muazzez Abacı’nın  ilk kocası bir polis memuru olan Abdurrahman Abacı idi.  İkinci kocası da kanun adamıydı.  Evet ikinci kocası Atilla Kurtbaş da bir avukat idi. Kaderin garip bir cilvesi olarak üçüncü evliliğini  bir Mafya babası ile yapmıştı.
 
Hasan Heybetli 08.04.1987 de Ali Şeker adlı ve Ülkücü Mafya mensubu olarak bilinen birini Levent- Gümüşkapı Restoranda vurarak yaraladı. İki gün sonra Yalovada yakalandı.

27.07.1987 de Manisa’da askerlik görevini sürdürürken firar etti.

16.9.1987 de Fethiye- Ölüdeniz’de çıkan bir silahlı çatışmada yaralandı.

25.09.1987 de Sahte pasaport bulundurmaktan tutuklandı.

02. 10.1987 de ‘’ Türk polisi adam dövmez’’ Diyen duruşma savcısına hem hakaret etti hem de saldırdı.

21 10.1987 de tahliye edildi.

Görüldüğü  gibi  yakalanıyor tutuklanıyor ama her seferinde bir şekilde yırtıyordu.

06.07.1988 de eski eşi Muazzez Abacıyı ziyarete gittiğinde arabasına bomba kondu ama Heybetli bu susikasttan da yırttı.

1989 da gedikli aşkı Muazzez Abacı ile bir kez daha nikah masasına oturdu.

26.3.1989 da Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan başkası adına düzenlenmiş sahte pasaportla yurt dışına çıkmak isterken yakalanan ve gözaltına alınan Hasan Heybetli bir kez daha tutuklanıp Edirne Cezaevine kondu. Ama az sonda göreceğiniz gibi  bu da uzun sürmedi. Nitekim o  13.09.1989 da Babalar Operasyonu kapsamında bir kez daha göz altına alındı.

08.09.1990 da Afyon cezaevindeydi ama tedavi için gönderildiği Tekirdağ cezaevine bağlı göğüs hastalıkları hastanesinden firar etti.

1990 da cezevinden firar eden birinin 1991 de hapiste olması gerekiyordu ama 14.10.1991 de Muazzez Abacı ile birlikte üzerlerinde silah bulundurdukları için göz altına alındılar.

05.12 1992 de Muazzaz Abacı ile boşanacakları haberleri dolaşmaya başladı ortalıkta. Boşanma ise 1993 de gerçekleşti.

27.08.1995 de yine üzerinde silahla yakalandı.

Bodrum- Şaka barda iki kişiyi yaraladıktan sonra kaçtığı Yunanistan’ın Kos adasında 07.08.1999 da yakalandı. Türkiye’ye iade edildi ve Muğla Ceza evine kondu.

2004 Yılında belki de hayatının en garip suçlaması ile hapsi boyladı.

Evet.. Sahnelere küçük şarkıcı furyası ile adım atmış olan Kader Çetintürk adlı şarkıcı ( Kısaca Kader diyorduk bu kıza) bir araba alışverişi işinden dolayı bir mali müşavirden alacaklıydı ama alacağını bir türlü tahsil edemiyordu. Kader de Hasan Heybetli’ye müracaat etti bu konuda. Hasan Heybetli iş bu alacağın tahsili konusunda devreye girince çeşitli ihbarlar sonucunda müthiş bir ceza ile yargıladı.

Günümüzde Fetö davasından aranan Savcı Zekeriya Öz  Hasan Heybetli için 29 yıla kadar ağır hapis cezası istiyordu çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve gaspa eksik teşebbüs suçundan...

Sonunda 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı. Diğer suçlananlar beraat ettiler.
[ Hasan Heybetli  bu suç dolayısıyla Fetö mağduru olduğunu ileri sürüp bir kez daha adil yargılanma talebinde bulundu daha sonra ve bu talebi kabul edildi. ]

2006 da bir kez daha Muazzez Abacı’nın kapısına geldi elinde bir kırmızı gülle. Tekrar evlenecekleri çok konuşulsa da olmadı.

22 Haziran 2009 günü işadamı( Döviz bürosu sahibi)  Fatih Edremit Fulya’daki bir rezidansın 22. katındaki evinde öldürüldü. Olay yerinde bulunanlardan Onur Özbizerdik ( En genç baba—Dündar Kılıç’ın Torunu.) aynı dairede birlikte oldukları Hasan Heybetli’yi Hasan Heybetli de Onur Özbizerdik’i suçladı.

Sonunda kabak Hasan Heybetli’nin başında patladı ve  mahkeme Hasan Heybetli'yi ''kasten adam öldürmek'' suçundan 25 yıl, ''ruhsatsız silah taşımak'' suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırdı. 

Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Ceza evinde yatıyordu Alaaddin Çakıcı gibi. Yine Alaaddin Çakıcı gibi şu an itibariyle dışarıda mı yoksa içeride mi bilmiyorum.

2015 Yılında bu çok çok güvenlikli Cezaevinin Mahkum Güvenlik kapısını açık unutmuştu(!) İnfaz koruma memurları. Yedi memur bu sebepten dolayı yargılandılar. Yargılama için mahkemeye giriş ve çıkışlarında alkış yağmuruna tutulan bu görevlier herhangi bir ceza filan almadılar yanlış hatırlamıyorsam.
( Çakma Robin Hood Baba-romantik Baba-babalara Geldik Yine--12. Bölüm başlıklı yazı Sami Biber tarafından 17.07.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.