Makale / Araştırma

Eklenme Tarihi : 19.02.2024
Okunma Sayısı : 337
Yorum Sayısı : 6
Barnabas İncili  8. Bölüm- Gerçek  Barnabas İncili Nerede Bulundu?
BARNABAS İNCİLİ 8. BÖLÜM- GERÇEK BARNABAS İNCİLİ NEREDE BULUNDU?
Bugün sorular ve cevaplarla başlayalım.
SORU: 1981 Yılında Barnabas İncili diye bir İncil bulundu mu?
CEVAP: 1981 değil 1982 Yılında Şırnak'ın Uludere İlçesinde Barnabas İncili olduğu iddia edilen bir İncil bulundu.
SORU: Bu İncili kim/ Kimler bulmuştu?
CEVAP: Bestler-Dereler Bölgesinde yer alan Ayrım Köyü ahalisinden Halil Şahin ve Agit Papur adında iki vatandaş buldu ve Babat Aşireti reisi Ferhan Babat'a verdiler.
SORU: Bu İncilin başına daha sonra neler geldi?
CEVAP: İncil'e daha sonra Jandarma el koydu, devamında ise İncil'in başına ne geldiği bilinmiyor. Genelkurmayda saklandığı iddia edilse de Genelkurmay bu iddiayı reddediyor.
SORU: Bu İncili Hamza Hocagil mi tercüme etti?
CEVAP: YÖK Kayıtlarına göre Hamza Hocagil adlı bir Prof. yok. Elbette birileri tercüme etti ama tercüme edenin gerçek adını bilmiyoruz.
SORU: Bulunan İncil, Aramice ve Orijinal Barnabas İncili miydi?
CEVAP: Bulunan İncil orijinal Barnabas İncili değildi. Yüzyıllar sonra yazılmış bir Barnabas İnciliydi ve Süryaniceydi. Bu İncilin fotoğraflarına bir şekilde ulaşan iki gazeteci, fotoğrafları Mardin- Midyat- Barıştepe Köyündeki Mor Yakup ( Aziz Yakup ) Manastırı rahibi Edip Daniel Savcı'ya gösterdiklerinde rahip Savcı bu İncilin Doğu Süryanileri'nin kullandığı 'Estrangelo yazısı' ile yazıldığını söyledi. [ Bu arada ekleyelim: Rahip Edip Daniel Savcı 27 Kasım 2007'de kaçırılmış, sonra serbest bırakılmıştı. Kaçırılma sebebinin Barnabas İncili konusu olduğu söylense de rahip bu iddiaları hep reddetti. ]
SORU: Turgut Özal'a Barnabas İncili sebebiyle mi suikastlar düzenlendi ve hatta şaibeli bir şekilde ölmesinin sebebi Barnabas İncili miydi?
CEVAP : Turgut Özal'a - bilinen- iki suikast girişiminde bulunulmuştu. Bunlardan ilki 1987 Yılında uçak kazası süsü verilecek bir girişimdi ama oğlu Ahmet Özal'ın dikkati sonucunda gerçekleşemedi. Diğeri ise önce Veli Can Oduncu adlı ve hapiste bulunan bir Ülkücüye teklif edilen '' Turgut Özal'ı öldür, seni hapisten çıkartalım.'' Teklifiydi. Velican Oduncu '' Ben alnı secde görmüş insana kurşun sıkmam.'' Diyerek teklifi reddedince Kartal Demirağ adında başka bir tetikçi bulundu ve Kartal Demirağ 18 Haziran 1988'de Velican Oduncu'nun '' Sıkmam'' dediği kurşunları Turgut Özal'a sıktı lakin öldüremedi.
Bu arada Velican Oduncu 18 Temmuz 1988'de hapishanede öldürüldü, Turgut Özal ise 17 Nisan 1993'te şaibeli bir şekilde öldü.
SORU: Turgut Özal'a Suikast girişimlerinin ve şaibeli bir şekilde ölmesi olayının Barnabas İncili ile bir ilgisi var mıydı?
CEVAP: Allahu Alem.. Kesin bir şey söylemek mümkün değil.
SORU: Peki 19 Şubat 1993'de şaibeli bir şekilde bir helikopter kazasında ölen ( öldürülen ) Eşref Bitlis Paşa da yine bu Barnabas İncili sebebiyle mi öldürülmüştü?
CEVAP: Çok büyük bir ihtimalle hayır olmakla birlikte kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak Eşref Paşa'nın öldürülmesinin çok daha farklı sebepleri olduğu kesin. Bu sebepler içinde Barnabas İncili konusu da var mıydı? Allahu alem...
Ancak?
Ancak, Barnabas İncili konusu Türkiye'nin gündemine girdiği andan itibaren bir taraftan Vatikan öte taraftan Fethullah Gülen bu İncilin peşine düştü.
Vatikan resmi kanaldan taaa 2004 Yılında Kültür Bakanlığına Barnabas İncilini sordu. Kültür Bakanlığı ise resmi bir şekilde '' Bizde böyle bir İncil yok. '' Dedi.
Buraya kadar anlattıklarımızdan da gördüğünüz gibi 1982 Yılında bulunan Barnabas İncili de 1590'da yazılan gibi gerçek bir Barnabas İncili değildi. Evet, bizleri oldukça heyecanlandırmıştı bu İncil ama maalesef gerçek değildi o da.
O halde Gerçek Barnabas İncili konusunun kapanmış olması gerekmez miydi?
Normalde evet, bu mevzunun kapanması gerekiyordu ama Fetö ( Fethullahçı Terör Örgütü ) neden bir sürü palavra üretiyordu? Mesela Zaman Gazetesi Yazarı Ali Ünal 2006 Yılında '' Barnabas İncili '' Adlı bir kitap yayınlarken bugün için Fetö Firarisi olan Aydoğan Vatandaş neden 2007 Yılında '' Kayıp Kitap Barnabas'ın Sırrı" adlı bir kitap yayınlayarak insanların kafalarını allak bullak etti?
Sebep gayet açıktı: İnsanlar kitaplardaki yalanları görünce '' Hastir lan. Bu kadar yalan olmaz. Böyle bir İncil yok.'' Diyerek bu olayın peşini bıraksınlar.
Ama?
Ama ilginç bir şekilde insanlarımızın çoğu bu yalanlara inandılar. Fetö ise gerçek Barnabas İncilinin peşine düşmüştü. Çünkü sadece '' Hoca Efendi '' ve hatta '' Mehdi '' olan (!) Fethullah Gülen'i bu unvalar kesmiyordu. Humeyni nasıl ki yıllar sonra Fransa'dan İran'a bir darbe sonrasında Ayetullah olarak dönmüşse o da yıllar sonra bir darbe ile Türkiye'ye Mesih olarak dönme sevdasındaydı.
Fethullah Gülen gibi, bir kişi daha orijinal Barnabas İncilinin peşine düşmüştü: Abdullah Çatlı.
Abdullah Çatlı'nın, Barnabas İncilinin peşine düşmesinin sebebi neydi tam olarak bilemiyorum. Hıristiyanlığı bitirmek mi yoksa çok yüksek meblağlarla satabileceği inancı mıydı, ya da bir başka sebebi mi vardı ne söylesem yalan olur lakin bu İncilin orijinalinin peşine düşmüştü.
Peki nerede olabilirdi bu İncilin orijinali?
Abdullah Çatlı benim düştüğüm hataya düşmedi.
Hani ben geçen bölümlerde ne anlatmıştım? Aziz Barnaba'nın Yahudilerce öldürüldüğünü ve öğrencileri tarafından GÖĞSÜNE MATTA İNCİLİ KONULARAK - gömüldüğünü...
Pek çok okuyucum '' Hocam ! Barnaba'nın kendi yazdığı bir İncil varken neden göğsüne Matta İncili konsun ki?'' Diye sordular. Ben de onlara Aziz Barnaba'nın cesedi bulunduğunda Hırıstiyanlar bu cesede kötü davranmasınlar düşüncesiyle Barnabas İncilini değil de Matta İncilini koymuş olabileceklerini söyledim ama mantıksız bir cevaptı. Maalesef Hıristiyan kaynaklarının yazdığı '' Göğsüne Matta İncili kondu.'' hikayesini doğru kabul etmiştim.
İşte bu noktada Abdullah Çatlı benim gibi düşünmedi. '' Bir orijinal Barnabas İncili varsa bu olsa olsa Kıbrıs'a defnedilmiş olan Aziz Barbaba'nın mezarında ve Aziz Barnaba'nın göğsünde olmalıydı. O halde yapılacak iş Kıbrıs'a gidip Aziz Barnaba'nım mezarını açmaktı.
SORU: Peki Abdullah Çatlı ve ekibi Kıbrıs'a gidip Aziz Barnaba'nın mezarını açtı mı?
CEVAP: Evet.
'' Hocam devam et.'' Dediğinizi duyar gibiyim ama maalesef yazı yine haddinden çok uzadı. Gelecek bölümde bu olayla ilgili zamanın gazetelerinin fotoğraflarıyla birlikte Kıbrıs'taki Aziz Barnabas Kilisesinde yapılan soygunu ve gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesi olayını anlatmaya çalışacağım. Şimdilik sadece yukarıdaki fotoğrafla yetinin olur mu?
( Barnabas İncili 8. Bölüm- Gerçek Barnabas İncili Nerede Bulundu? başlıklı yazı Sami Biber tarafından 19.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.