Keşke bilsem...Bir kitap yazmış olsam ve bunu hakkıyla başarıp bu konuda havalı tavsiyeler verecek hale gelsem.

Bu sitede ara ara deneme kısmında dolaylı veya direkt olarak kitap yazma aşkımla ilgili hikayeler yayınlardım, uzun süredir düz yazı kısmını kullanmıyorum şiir yazıyorum, tabi bunda son yayınladığım yazımda(Aklımdaki bavullar) yoğun ilgi tebrik falan aldığım için nazara gelmiş olabilirliğin etkisi de var:)) Neyse bir denemeden daha zarar gelmez diyerek yine geldim kitap yazma konusuna.
Bu sefer ciddi ciddi yazıyorum; hatta bu satırlar da yazmaya başladığım romanın şu an için takıldığım aklıma hiç bir şey gelmeyen boş sayfasına karaladığım cümleler, umarım unutup romanla birlikte bastırmam:)

Bir kitap hiç aklımda yokken daha doğrusu çok uzak bir hayalken birden bire nasıl yazılmaya başlanır peki?İşte bu süreci anlatabilirim;
Çocukların annelerini sevdikleri kadar taktıkları noktaları da vardır. Örneğin kızım her imtihan döneminde çıldırıp okulu bırakmaktan, benim gibi ileride evde oturup çalışmak istemediğinden bahseder;  o zaman neden bu işkenceyi çekiyorum diye imtihan haftası bitene kadar ağlar, sonraki haftalarda hiç bir şey olmamış gibi devam eder. Akşam okuldan eve gelene kadar temizliğin yemeğin falan cep telefonundan tek tuşla yapıldığını sanıyor olmalı, hatta kendilerini bir kafeste arada önlerine muz atarak büyütmüş olabilirim)) Gelelim oğlana. Bu sene üniversite sınavına hazırlanıyor, tabi bilgisayar oyunları izin verirse. Dersinin başına oturması gerektiğini sıklıkla hatırlattıktan sonra doğal olarak onunda isyan etmesini ama en azından babanın rahatlığını, televizyon başında geçirdiği saatleri kafaya takacağını sanıyorum, ama ne mümkün! Yine ben...Ben eğer onunla oturup ders çalışır ve üniversite sınavına girersem oturup O da çalışırmış. Hâlâ yirmi iki senedir rüyalarımda ya finale yetişemeyip sene uzatıyorum ya da şimdiki hayatımla hatlar karışıp tam sınava  girecekken misafir bastırıyor ve ben yine sınava yetişemiyorum. Yani mümkün değil!..

Peki bu seçeneğe "Hayır efendim öyle bir şey olmayacak ama sen oturup çalışacaksın" deme ihtimalim var mı, varsa gerçekleşme olasılığı nedir? 
E şıkkı) 0
Geriye tek çarem kaldı; O'nun yanında oturarak uzun zamandır hayalini kurduğum ama sadece-hayal işte- diye geçiştirdiğim o kitabı yazmak.İşte, kitap nasıl yazılır'ın teknik olarak olmasa da hayat şartları olarak beni getirdiği nokta bu, hatta konuyu şekillendirecek kadar yazdım bile. Bazen üç günde tek satır yazamazken bazen üç saatte sayfalar yazıyorum. Oğlum en son "kitap yazılarak ders mi çalışılır" dedi, ben de "Edebiyat bölümünü yazarsam bana faydası dokunur, tüm sanatları kullanırım" dedim, "mantıklı" dedi!..
Allah'ım bu çocuk sınavı nasıl kazanacak, peki kazanır da başka şehirde okursa her söylenene kanma ihtimali ne kadar kısmını bu hazirandan sonra düşünmeye karar verdim. Allah canlarını sağ, yollarını hayreylesin.

 Gelelim ana konumuza; kitabım tam da hayalini kurduğum gibi distopik bir hikaye, iki bin yedi yüz küsurlu yıllar. Şiir yazmaya kafamı veremediğim için bazen Edebiyat Evi'ni boşlamamak adına yazdığım kadarını her gün buradan yayınlasam mı diye düşünüyorum. Öyle bir Türk dizisi oynamış bol reytingli, benim öyle töre senaryolarıyla aram olmadığı için hiç seyretmedim ama yazarı bu diziyi öncesinde dijital bir  platformda her gün düzenli olarak yayınlamış  ve aldığı yoğun ilgi ve kitap olarak bastır tavsiyeleriyle ünlenmiş bir yazar...Acaba? diyorum, sonra yok konum çok güzel ya ben yayınlayamadan çalınırsa, diyorum. Gerçi ilk kitabım olarak ne kadar güzel olabilirse tabi, ilk şiirlerim gibi olmasında:) onları da yazarken en iyisi olduklarını düşünüyordum. Ama paylaşmak güzel olurdu, belki takıldığım yerde tavsiyeler alırdım sonra da bol reytingli dizisi çekilirdi:) 

                     Aslıhan Savaş





( Kitap Nasıl Yazılır başlıklı yazı saklı bahçe tarafından 13.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.