Hayatı öyle yaşa ki! 


Gece ay yıldız, gündüzleri güneş şahit olsun. Öyle güzel bir yüreğe sahip ol ki ,sığdıramasın seni kimse gönlüne. Hayat-i Alemde hayal kur çocuk… Hayat sadece acı verir. Senin küçücük yüreğin kaldıramaz, altından kalkabilirim sanırken altında kalırsın. Ama yine de vazgeçme çocuk! Her zorlukla savaşmayı öğren, zorluktan kaçtığını görürlerse ezerler seni, ezilirsin çocuk. Allah-u Teala senin kaldıramayacağın yükü sana yüklemez asla unutma, o yüzden parolamız “Umut hep vardır…”


Sen umudunla ayakta kal, sen umudunla beraber savaş şu anda değil belki ama ilerleyen zamanda anlayacaksın ki, bir çocuk umudunu kaybettiyse eğer ,kaybedecek başka hiçbir şeyi yoktur. Bu hayatın sana bıraktığı tek miras umudun, onu öylece sıkı tut , tut ve bırakma.  


Her insanoğlunun hayatla girdiği bir savaşı vardır, ama çoğu insan sabırsız ve umutsuzdur. Senin sabrında var umudunda... Hayat senden güçlü değil, acımasız. Hayat senden masum değil, nankör... Ve işte şimdi mirasının bekçisi ol çocuk...   


                                                                                Hafız Sehle Nisa KORKMAZ

( Hayat başlıklı yazı Muhafazanur tarafından 9/1/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.