Corona döneminin ilk aylarındayız herkes korku ve endişe içerisinde,kim bir öksürse veya  hapşırsa hemen şüphelenip  yolumuzu değiştiriyoruz.O bunalım günlerinin geri gelmesini kimse istemez;sonra  hayatımıza maske girdi,testler girdi,aşı girdi daha sonra ise kısıtlamalar başladı.İnsanlar var olduğu sürece  hastalıklar,zulümler,haksızlıklar,kargaşalar ve savaşlar bitmeyecektir.
 
 Bu salgın bize "ayrımı" öğretmişti devletler tek tek aşı bulduklarını açıkladılar.Karı-kocalar yatak odalarını,çocuklar oyuncaklarını,aileler oturma odalarını,çatal bıçaklarını,bardaklarını ayırdılar.Bizleri 'işimizden,aşımızdan,eşimizden ve ölüm korkusu pompalayarak sosyal hayattan koparma' fikriyle hareket ediyordu dev projeleri emellerine kavuştular mı,bence  kavuştular çünkü  dünya genelinde ekonomik  buhram  olacağının  ilk sinyalini   o zamanlarda vermişlerdi  ülkeleri yeni uygulamalara sevk ederek.

Komşumuzun eşi de  yakalanmış bu hastalığa,gitmişler hastahaneye,test sonucu pozitif,karantina süreci başlamış.

İşe yorgun argın geliyor gözleri kan çanağı gibi olmuş uykusuzluktan,hali perişan biraz muhabbet olsun diyerek sorduk:
-Abi  odalarınızı ayırdınız mı?
-Asla,buna kimsenin gücü yetmez yirmi yıllık evliyiz.
-Ya size de bulaşırsa....
-Bulaşırsa bulaşsın yiğen, o bir odada ağrılar sızılar içinde kıvranırken  ben diğer odada nasıl rahat olabilirim? Biz verdiğimiz söze sadığız,'iyi günde,kötü günde;hastalıkla ve sağlıkta'birbirlerimizi boşuna kabul etmedik,dakikası dakikasına  ilaçlarını içiriyorum,yemeğini yediriyorum,çayını suyunu içiriyorum, elbiselerini değiştiriyorum.

Sevgi kadar tesirli  bir ilaç henüz icat edilmedi,edilemez.
( Sevginin İlacı başlıklı yazı berberce tarafından 10/4/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu