Sıkı bir pazarlığa  tutuştular işlek caddenin  tam ortasındaki oto galerici dükkanının önünde. Galerici  eski kulağı kesiklerdendi, ayağına kadar gelmiş bu yolunacak kazı kaybetmek  ister mi hiç? Başını kaşıyıp bir teklifte bulundu  müşterisine: "Buyur kardeşim anahtarını kız  gibi araba. Şehir içi, şehir dışı istediğin yere götürebilir, istediğin ustaya  gösterebilirsin. Bugün akşama kadar sana müddet, eğer kararını verirsen sana bir kolaylık daha yapabiliriz."

Aradan üç saat geçmeden yıldırım hızıyla geri döner müşteri  çok öfkelidir.

-Al şunu. Senin kız gibi araba dediğin bu mu? Geri vitese zor geçtiği gibi el freni de zor iniyor?

Galerici gülerek sorar:

-Sen bekar mısın?

''Evet bekarım.'' deyince şu karşılığı verir:

-Sen evde kalmışsın arkadaş. Kadın ruhundan anlamadığım bal gibi ortada. Kıza  nasıl davranıyorsan araca da öyle davranacaksın kibarca, yoksa yarı yolda kalırsın. Ayrıca ben 'kız  gibi' dedim 'taş gibi' demedim ki elbette arızası olacak ki sanayicilere ekmek çıksın."
( Kız Gibi başlıklı yazı berberce tarafından 30.09.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.