Senden Önce Bir Başkası

Derimi soyunurum ,Zihnimi Soyunamam”.

Muhammet Baran Aslan

 

Dudaklarımın ucunda   intihar öpücükleri , son gece içip sızdığım uçurumdan sesleniyor  ve uyandığımda Puslu bir şafak vakti . Uslanmaz , ısırgan ve hoyrat  ‘’Senden önce bir başkası’’. Ve  Sonrası  ‘’ derimi soyunurum ancak Zihnimi soyunamam’’ diyor.

Ve sonra  yeniden ‘’ Senden önce bir başkası ‘’  seni okuyordu diyor. ‘’ işgale ramak kala.  Zira sen onun için düşünürken , o senin zihnindekine sızıyor.

Yani  sen düşünüp yazıyordun, o ise zihninin damarlarından yazılarına akıyordu.‘’ Senden önce bir başkası’’   seni arıyordu. ‘’Neresi bilmiyorum ancak içip sızdığın uçurumdan sesleniyordu.’’

‘’Sesleniyorum duymuyor musun ‘’ senden önce bir başkası  , intihar öpücükleri arasından yürüyordu. Sonrası … bambaşkası..

Eşkaline rastladığım coğrafyanın her teninde , renginde ve sesinde , derinden kesilmiş izlerin ,sığındığı satırların çocukları‘’ senden önce bir başkası’’. 

Düşünürken sen, düşlerken sen , hayata giydirilebilecek en güzel libas ile adı konan kefen ve anıların duraklatıldığı son dakika ‘’ Senden önce bir başkası’’.

Aynı istasyonda bile  beklerken, hakikatin  gamzesine kondurduğun tebessümler ile göçüp giderken  ardından yükselen nemli bulutların çağrısında ‘’ Senden önce bir başkası’’. 

Kim bu , kimden bu.. Zihnimin damarlarına  hakim olan bu buğu. Beni okuyan bu ızdırap kaçıncı gecesinde .. ‘’ Senden önce bir Başkası’’ kaçıncı nefesinde.

Dur...bir daha dur. Hırçın dalgaları delen, vapurdan gelen ağlamaların seslerini savur. Yoksa . “Senden Önce bir başkası” senden olan gibi kalbine vurulan ayazın gözleri ile yarin cennetinden mi kovulur.

Ah.. Ah.. deme bana . Bak işte “ Senden önce Bir başkası” kabul ile revan oldu . Sen Yolcu yap beni,  Ben yol yaparım . Ve sonra “ Sende Önce Bir Başkası” gibi Yalnız sana taparım dedi.

Bilmem kaçıncı asırdı. Derimi soyunduğum o  gece .Bilmem kaçıncı tapınaktı, zihnimi soyunamadığım ahitteki o hece. İşte ,“Senden önce Bir başkası” kendine tapıyordu her gece .Ve senin zihninden soyunamadığın ahitteki o hece .

Yoğur, yoğur  bakalım, Yoğur ki tenha duyguların kuluçkalanmış raflarından …anlayamadığım’’ Senden önce bir başkasını’’ doğur. 

      Ve yoğur ki ; tozlanmış efkarımın kaybolan mefkuresini ,” Senden Önce Bir başkası “ dediklerinden bana sızan düğümlenmiş cinnetimin  sayha sayha titreyişini tahayyür ederek doldur .

     Dur.. artık dur..! Nefeslerimin içinde ki kor, “Benden Önce Bir Başkası” gibi akmasın . .

        Ve dur.. /tamam … Zihnimin damarlarına sızan derimin kıyafetini  “soyunuyorum”. Başı kesilen besmelenin evladını ise “ Zihnimde Yeniden Doğuruyorum “ …

       …Senden önce bir başkası..! Sen, senden mazursun . Ancak ben değilim.

 

ERKAM YILDIRIM

 

 

 

( Senden Önce Bir Başkası başlıklı yazı #eryld tarafından 11.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.