ÜÇÜNCÜ SAYFA HİKAYELERİ 1

 

O Zamanın Robin HOOD’u  Parsadan hikayesi.

Zengini çarpar,fakir, gariban ve gençlere harçlık olarak dağıtan. Beyoğlu yakasının dev bir basketbolcu suydu.Kendisini Spor Sergi Sarayında seyretmiş biri olarak yazıyorum.sporcu olarak başarısızdı. Parası olan çakalı araştırır.Gözünden tanır.İstediğini verecekmiş gibi yapar.Parasını alır aynı adamı iki kere çarpmaz,İşçi emekçi,emekli,gariban etkilenmesin diye dikkatli davrandığı Söylenirdi.Cebinde jübile davetiyesi ile dolaşan pratik zekalı bir insandı.kendisi ile tanışıklığım ve yakından çalışmasını seyretmiş biri olarak yazıyorum.Şirinevler’de bir KOBİ de çalışıyorum.yönetici konumundayım.Yanında biri iri yarı iki arkadaşı ile geldi.Patronu sordu öğleden sonra patron keyifli.Bana ısrarla çalışanmı yoksa patronun akrabasımıyım.tesbit etmeye çalışıyor.Çalışan olduğuma inandı.o sırada patron geldi jübilesi olduğunu davetiye getirdiğini,ağzı laf yapan anlattıkları çok mantıklı.Onbeş adet davetiye’yi sattı dört adetini bana vermesini söyledi.teşekkür ettiler ve gittiler.yanındaki arkadaşları hiçbir şeye karışmıyorlardı. Patron dört  adet davetiyeyi bana verdi.jübilenin yapılma günü gelmişti salondaki toplantıya gidenler  gittikleri adreste böyle bir toplantı olmadığı öğrenilince olay çıkarmışlar gazeteye haber oldu.İşleri büyütmeye karar veren parsadan  zamanın başbakanı olan kadın’a olmayan oyları sattı.Örtülü ödenekten güzel bir ödeme yaptılar.Kral’dan çok Kralcılar parsadan’ı cezaevinde  kapana sıkıştırdıklar  her türlü kalleşliği  yaptılar.Gazeteler yazdı hem yaşadık hem okuduk’ki biliyoruz.

 

 

KABADAYILARIN ŞAHI KODUMU OTURTURMUŞ.

Bazı işlerde iş kazalarının dönüşü yoktur.Sorumlu canı ile öder.

Haliçin kıyısında Eminönü istikametine giderken,sebze ve meyve hali vardı.Ozamanlar halin haracını yemek diye bir kavram vardı.Kabadayıların aralarında bölüşülmüş mıntıkaları vardı.Ordan haraç alır ve orada olan her türlü problemi kısayoldan çözerlerdi.Anlatacağım hikayede halin ve çevresindeki kumarhanelerin,haracını paylaşamama hikayesidir. Heybetli ve Çilli Mehmet adlı kabadayılar arasında husumet vardı. Heybetli Siirt asıllı bir kabadayı olup, çok sayıda adamı vardı.Çilli Mehmet ise iri yarı ve bileği kuvvetli kendine güveni olan bir kabadayı idi.Bu kabadayıların ortak özellikleri kumar oynamak,gazinolarda yemek, içmek, şarkı dinlemekti.Kazançları kolay elde edilmiş gibi gözüksede tehlikeli bir kazançtı.Birgün Çilli Mehmet ve Koruması Kumarhaneden haraç tahsilatına gittiklerinde tuzağa düşürülerek öldürülürler. Heybetli ve adamları tarafından öldürüldüğü iddia edilmiş olsada ispat edilememiştir.

Bu tür,çalışmalarda iş kazaları ölümlü olurdu.

( Kabadayının Şahı Kodumu Oturturmuş başlıklı yazı hamit-yenigun tarafından 1.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.