Anneler Günü 2

Anne, varlığıyla bizi sevindiren, yokluğunda dara, darlığa düştüğümüz mübarek kadın, ve hiç bir engel tanımayarak, yıllarca çile çekmiş, yavrusunun daha mutlu olması için gece gündüz çalışmış bir kadın...

`` Annesi bir gün bir çocuğunun kaza yaptığını görür ve çocuğunun bir gözü çıkmıştır. Anne hiç düşünmeden bir gözünü, çocuğunun kopan gözünenün yerine ameliyat edilmesini ister. Çocuk tekrardan iki gözle görür, fakat anne tek gözlü yaşamaya devam eder.

Zaman geçer, çocuk okula başlar ve okula bir gün annesi onu merak ederek gider ve annesinin tek gözlü olması arkadaşlarının kendisine alay etmesine sebep olur. Akşam vakti, annesine bağırır, çağırır ve benim yanımda sokakta dolaşma` der. Oğlunun üzülmesine dayanamayan kadın bunu kabul eder ve çocuk büyür ve evlenir Annesinden uzak bir mahallede ev tutar. Arasıra yanına uğrar ve ihtiyacını gidermeye çalışır.

Anne der, `ALLAH kahretsin ya sen neden tek gözlüsün, neden bunca yıl arkadaşlarım benden alay ettiler`diye sorar annesi ise asla kendi gözünü yarusuna verdiğini söylemez: `Oğlum takdir ilahi, o ne verirse razı olmalıyız der, bu sözden sıkılan çocuk evi terk eder. Torunlarını da göstermez.

Aradan zaman geçer ve vicdanı rahat etmez ve annesinin yanına gider ve Annesi ölmüştür yatağının yan tarafında bir mektup görür ve okur :

`` Oğlum, sen küçükken beni çok severdin, hep bana yardım eder işlerime bakardın, sonra sen oyun oynarken araba sana çarğtı ve bir gözünü kaybettin, sen daha küçüktün bu hale dayanazdın diye sana kendi gözümü verdim, ama sen dünya hırsına büründün seni kurtarmak için çok dua ettim, inşallah yaptıklarından pişman olur ve dönersin annen``...

İŞTE SEVGİLİ KÜÇÜKLERİM VE BÜYÜKLERİM, ANNE GİBİ YAR OLMAZ DERLER, ALLAH ANNELERE ÖYLE İHSANLAR VERMİŞ Kİ BAZEN DÜNYA HIRSINA KAPILDIĞIMIZ ZAMAN, HİÇ BİLMEDEN ONLARIN KALBİNİ KIRIYORUZ ZAMAN GEÇMEDEN, İŞ İŞTEN GEÇMEDEN, HATAMIZIN FARKINA VARALIM HEPİNİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN...



ALİ ESAT TAŞ...
ZAMAN, MÜREKKEBİN SON DAMLASIDIR...
( Anneler Günü 2 başlıklı yazı ali-esat-tas tarafından 5.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.