1 Değişen İnsanlığın Yaşam Algısı

 

 

         Kâinatın gölgesinde yaşamını idare eden mukaddes gücün temsilcisi insandır, insan ilahi düzenin en önemli parçasıdır. Tasvirini takdim ettiğim bu muhteşem yaradılış bugün ve yarın doğanın bütün hareketine karşı içinde ki gücü, aklının yoluyla tetikleyerek kendine her zaman yeni kazanımlar elde etme çabasına girecektir. Bu inançla hâkimiyet kurmak istediği alanları sürekli kontrol ve geliştirme gayretine girişerek, yeni yaşamsal beklentilere cevap verecektir. Gözlerinin önünde cereyan eden doğanın büyülü havası karşısında sonsuzluğu korku olmaktan çıkarıp, doyumsuz olan ruhunu ebedi kılmak için inanma güdüsünü test ederek, zamanın kurduğu hâkimiyeti delecek bir geri dönüşümü sağlamanın gayretiyle, yükselen arzusunu daha tatmin edici noktalara taşıyacaktır.

 

        Yaşadığı her anı işgal eden fikirlerin verdiği tesirle, iradenin doğurduğu zihniyetin gelişimi, zamandan koparmaya çalıştığı büyük tecrübelerin zaferini hayal edecektir. işte bu düşünceyle dünyasında oluşturduğu gelecek, tarifi imkansız ihtimalleri öfkeye kapılmadan sükunetle karşılayarak, hayatı kaybedilen noktadan alıp, yeni ve güzel ümitlerin bağışlandığı

Oluşumlara çekecektir. Her insan kendi vicdanında ki resmi çizer yaşadığı hayatta. İdaresine sunulan zamanın kısalığı yüzünden ruhunda kopan çağrışımlar, derin nefretleri zamanla çoğaltarak istenmeyen sonuçlar doğurmuştur ani kapılmalar yüzünden. Ruhunu saran hırs ateşi nefesinde titredikçe, felaketler önü alınmaz boyutlara ulaşacak ve zevklerin çığlığında kaybolan yaşam, memnuniyetini kaybederek başka hakikatler arayacaktır.

 

 

 

( Değişen İnsanlığın Yaşam Algısı başlıklı yazı nevzat-taski tarafından 28.11.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.