Çevremizde ne kadar çok sahte yüzler.. Hem sahte, hem de iki tarafı farklı yüzler. Nasıl tanımalı, nasıl ayırtetmeli bu insanları?

 

Yüz vardır tebessüm ettirir insanı. Yüz vardır ağlatır. Yüz vardır özlemle beklenir. Yüz vardır nefret ettirir. Ama gelin görün ki, yüze yansıyan kalbin iç dünyasıdır. Ve yüz, ruhun aynasıdır.

 

 Zaman o kadar değişti ki anlatamam size Yüzüne konuştukları ile içinden geçirdikleri arasında uçurumlar var desem inanın mübalağa yapmış olmam..Hangi yüzlerin sizin dostunuz, hangisinin düşmanınız olduğunu bile takdir edemiyorsunuz? 

 

Bir büyüğümüz derdi ki. “Yavrum. İnsanlar kısım kısımdır. Kimileri yaz gibi, kimileri kış gibidir. Kış gibi olanlarla fazla muhabbet etme, seni dondurur. Ayazda kalır ölürsün. Yaz gibilerin sıcaklığı da seni sarhoş etmesin, onlarda seni yakar kavurur. Susuzluktan ölürsün.”demişti. Gerçektende öyle. Etrafımızdaki, yakınımızdakileri iyi tahlil etmezsek; ya donarız ya da yanarız.

 

Yüzleri sahte görünümlü, yani kısacası ortama ve çevresel etkenlere karşı renk değiştiren insanlar aslında karşısında bulunanları değil, kendilerini kandırıyorlar. Takınmış oldukları etrafı aldatan maskeleri bir gün muhakkak düşecek. Yapılması gereken çok basit, her şeyi zamana bırakmak. Tabi siz daha erken davranıp açıklarını veya yapmış oldukları densizlikleri yüzüne vurmazsanız eğer. Ama zamanın bu maskeyi düşürmesi sizinkinden daha acı olacaktır. Buna emin olun. Zaman siz kadar merhametli olmaz. Sizin söylemeye utandıklarınızı da bir paçavra gibi yüzüne atabilir.

 

Önemli olan tek olgu; sabretmek…Çünkü sabır beklemektir. Haksızlıkta olsa, yeri geldiğinde susmaktır. Filiz filiz yeşertmektir doğru bildiklerinizi. Ve her doğruyu her yerde söylememe sanatının adıdır bir anlamda.

 

Olumsuz düşünce ve duyguların bastırılması adına elinizden geleni yapmanız gerektiğini unutmayın. Her gelen sese kulak verip icraata dökmeye kalkarsanız sonu riskli bir sonuç sizi bekliyor olabilir. Yüzünüz iç dünyanızla barışık olsun ki, her insan sizden feyz alsın, bereketlensin.

 

Hayatın sizi daraltıp- sıkmadığı; sahte yüzlerden uzak bir yaşam geçirmeniz ve yaşamınızda kendi bildiğiniz doğrularınızdan (ben hep bunu yaptım hiç de pişmanlık duymadım)vazgeçmemeniz dileğiyle…

 

( Sahtecikler başlıklı yazı sibel-goc--k tarafından 16.12.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.