Sonradan görmek, sonradan tatmak, sonradan yaşamak olumsuz bir şey değildir; asıl olumsuz olan, kişinin, gördüklerini, tattıklarını, yaşadıklarını lâyıkıyla hazmetmeden onları birer gösteriş kusmuğu hâlinde dışarıya çıkarmasıdır. Sonradan görme, gösterirse görür, gösteremezse ölür. Bu yüzden çevresindekilerin üzerine kusmak zorundadır.

 

Parayı sonradan görmek,”Sonradan görmelik” demek değildir.Her insanın bir mesleği ve bunun karşılığı kazandığı olacaktır.Sonradan görenler,davranış hamlığı gösterenlerdir.Bunlar,herşeyin paranın ve mevkinin makamın gücünde görürler ve sonradan elde edebildiklerini hep öne çıkararak onlarla kabul görmek isterler .

 

Bu tip insanlar kendilerini nasıl mı belli eder?

 

Bunlar kasıla kasıla yürürler…

 

Kendileri yağcıdırlar,kendilerine de yağcılık yapılmasından ve pohpohlanmaktan hoşlanırlar…

Onların alışverişleri ihtiyaçtan ziyade hep çevreye göstermek içindir… Bir kıyafet alacaklarsa bunun mutlaka markası üzerinde yazanını tercih ederler.

 

Giyim kuşamlarını eğer kendi seçiyorsa  renkleri uyumsuz ve zevksizdirler…Diğer insanlardan farklı olmayı dikkat çekmeyi seviyorum diye böbürlenirler...

 

Pek çoğunda da yerli yerince kullanamadıkları için özentilikleri açıkça ortaya çıkar. Kaliteli görünmek isterken küçük düşmüş olurlar. Ya da sırf son moda kıyafetler giyiniyor havasını verebilmek için kendilerine hiç yakışmayan giysiler giyerler.

 

Konuşmaları boş ve zevksizdir,kendini anlatmayı çok sever …

 

İhanete meyillidirler…

 

Konuşmalarında sürekli olarak ne kadar zengin olduklarından, nasıl hesapsız para harcadıklarından, neler aldıklarından, nerelerde tatil yaptıklarından bahsederler.

 

Zevk alsınlar ya da almasınlar zengin insanların yaptığı herşeye özenir ve onların hayat tarzını taklit ederler.

 

 Kendilerine dışarıdan bakmayı bilmezler. Ya da bir başka deyişle bir başkasının gözüyle kendilerini değerlendiremezler. Neyin kendilerini komik duruma düşüreceğini, neyin yakışıp neyin doğal duracağını göremezler.

 

Bunların yürüyüşünden,caka satışlarından,giyim kuşamlarından,alışverişlerinden konuşmalarından ,ses tonlarından ,arabalarından  tanıyabilirsiniz…

 

 

Ve ben bu insan karakterinde olan insanları hiç ama hiç sevmiyorum. Bu konuya uygun özlü bir sözle yazıyı tamamlamak istiyorum.

 

Balzac der ki:”Sonradan görme insanlar maymuna benzerler. Yükseldiklerini görürsünüz, yükseklere çıkmaktaki becerilerini takdir edersiniz ama, doruğa ulaştıkları zaman ancak utanç verecek yönleri görülür”

 

 

Sibel Göç Karaosmanoğlu

( Sonradan Görmeler başlıklı yazı sibel-goc--k tarafından 14.01.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.