TASAVVUF

 

                                   Çevremizde ve toplumda insanlar,TASAVVUF’A merak edip kendilerine göre bir tarikat ve mürşit bulup tövbe ederek ehli tarikat olduğunu,zannına kapılıp,tasavvufa girmeden hiçbir ön araştırma yapmadan.Kendini düzeltmeden,yapabilir miyim? Demeden balıklama atlayarak işin içine girip atasözünün ifadesi ile SOFUNUN CAHİLİ, ŞEYTANIN MASKARASI olup çıkmakta karşımıza.

                                     Hal ve hareketleri ile Tasavvufu temsil edemediğin den,tasavvufa karşı olanların ekmeğine yağ sürdüğünün farkında değil.Zaman tasavvuf zamanı olmadığını iddia edenlerde mevcut.Halbu ki üstatları tasavvuf ehli ve keramet sahibi. Bir mürşit,kendisinden sonra birisini tayin etmemiş ise vefat edince çeşitli gruplara ayrılmalar.Veya herkes kendi mürşidini övüp,yer ile göğe sığdıramaz ken,diğerlerinin aleyhinde olması,sadece belli bir kitap okuyup,başka kitaplara sırt dönme ve tenkitler.Bunlar çok bilgisizce şeyler.

                                         Hal bu ki hepside muteber geçerli İLİM ve BİLGİ sonsuzdur.TASAVVUF vardır.İnkar edilemez.Ham insanları ilahi aşk ile mecnun eder, pişirir,olgunlaştırır,görenleri kendine hayran bıraktırır.Hem kendisinin iki dünyasını mamur eder,hem de çevresine Devletine,Milletine,bütün dünya insanlığı için  KAMİL bir insan olarak çıkar karşımıza.Görenleri hayran kalır,edep ve terbiyesine.Bilmekle,okumakla da olmuyor.Damarlarının içinde ki kan HELAL lokma ile beslenmeli,çile çekmeli,şüphelilere bulaşmamalı,az yemeli,niyeti HALİS,düşüncesi ZAN dan uzak temiz hatta ve hatta HAYALİNDE dahi zan beslememeli.Duru ve safi olmalı tasavvuf ehli.

                                             Şimdi bir göz atalım. Ne nedir ne değildir;

Tasavvuf ALLAH’I layığı ile tanımak. Sağlam bir şekilde kulluk etmek, bu kulluğu aralıksız sürdürmek. Her türlü kötü ahlakı terk etmek.Dünya ya ait işlerinde İnsanların,Hayvanların,tabiatın, hak ve hukukuna azami riayet etmek.Titiz davranmak.Diğer insanlardan farkı olmak.Toplumun % 75 inin mutabık olduğu ÜSTÜN AHLAK zirvesine çıkmak.Elini,belini,dilini,TERBİYE etmek.Sayın sayacağınız kadar faziletleri.

                                               1-GÖZÜ nü terbiye etmez sen.Bulunduğun yerden KABEYİ MUAZZAMAYI göremez sin…..!Melekleri,cinleri,Hızırı,gizli velileri,uzaktan gelecek bir misafirini,daha bir çok şeyi GÖREMEZ SİN……….!

                                                 2-KULAĞINI terbiye etmez sen.Cansızların sesini işitemezsin.Gaybi haberler sana ulaşmaz.Alemde ki tesbihatı duyurmazlar.DUYAMAZSIN…! vs.

                                                  3-DİLİNİ terbiye etmezsen. Olacak şeyleri,haber veremezsin.Ervah ile konuşamazsın.vs.

                                                   4-ELİNİ terbiye etmezsen,elini semaya kaldırdığında duana icabet alamazsın.vs.

                                                   5-MİDENİ terbiye etmezsen.Haram ve şüphelileri ayırt edemezsin.Azı çoğaltamazsın.İstediğin şeyi yiyemezsin.Tuzlu suyu tatlı suya çeviremez sin.Cinler veya melekler havadan yiyecek getirmezler.vs.

                                                   6-CİNSEL UZUVLARINI terbiye etmezsen.ÖLÜLERİ diriltemezsin.Hastaları iyileştiremezsin.vs.

                                                   7-AYAKLARINI terbiye etmezsen SU üstünde yürüyemezsin.Havada uzun mesafeleri TAY-I MEKAN- l aşamazsın.vs.

                                                   8-KALP ini terbiye etmezsen.İlahi hikmetlerden mahrum kalırsın.vs.

                                                    Bu sekiz uzuvdan haberin yoksa sa….? Mükafaat ve cezalar amellerin cinsinden sana gelir.Bunları ben söylemiyorum.Aziz kardeşim.Üstat MUHYİDDİN ARABİ Hz.lerinden günümüze kadar ulaşmış bilgiler.Anladın mı TASAVVUF EHLİ KİM MİŞ…….! Üstüne üstelik DELİ zan ettiğin MECZUP VELİYİ MAKAM EHLİNİ kalben tanımıyor san…..Yazık yazık.

                                                     Hele bir de TİCARETLE uğraşıyor san. BİZİ ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR. Hadisini unutmuş san.KOMŞUSU AÇ YATARKEN KENDİ TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR-İ unutan….!Tasavvuf ehli HİÇ ama.HİÇ olamaz.Olur oluda TEMSİL EDEMEZZZZZ…….! İŞÇİ nin hakkını ALIN TERİ KURUMADAN ÜCRETİNİ VERİNİZ – riayet etmiyorsan.Kaliteli malı kalitesiz malla karıştırarak aynı fiyata satıyor san.İmalatın hakkını yerine getirmeyip ucuz’a mal edeceğim diye halkın sağlığı ile oynuyor san.Kaçak su elektrik kullanıyorsan.Kibirli davranışlar sergiliyorsan.Cimrilik varsa.Cüzdanının bir bölümünde Amerikan DOLARI,Diğer bölümünde AVRO,evde birikmiş ALTIN vs.doluysa.Haram helal demeyip.KUL HAKKINA tenezzül ediyorsan.Zekat sadaka malı ÇOĞALTIR. FAİZ EKSİLTİR ayetine inanmıyor san.İnanıp yapmıyor san.% 100 ve üstünde kar ediyorsan.Ticaretinde başkalarından üç beş kuruş eksik vermeyip bir farkın yoksa.Dindaşına kazık atıyorsan.Üstüne üstelik birde HAC’a da gitmiş sen.VAY HALİNE.VEDE HALİMİZE.YANDI  O GÜZEL(tasavvuf)

KETEN HELVAM.

                                            Bu ne lahana, bu ne turşu, bu ne perhiz.Alınmaca kızmaca yok.doğrular bunlar.Bu yazıyı anlamadınsa götür inandığın kişilere OKUT sana anlatsınlar.O da anlamazsa o da bir başkasına okutsun.

                                              HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİL ŞEYTANDIR.

Kişiler,cemaatlar,tarikatlar,topluluklar ,mezhepler,dinler üzerinden yorum yapmadım.ASLI böyle TAKLİTLERİ meydanda.

                                                Ne mutlu HALİS,HAS,TASAVVUF EHLİNE.0nların yüzü suyu hürmetine Cenab-ı ALLAH c.c.hu DEVLETİMİZE,MİLLETİMİZE ZEVAL VERMESİN.Amin…..Amin…….Amin……

                                                4 de 1 lere anlayana HAS lara özel olarak.

Sevgi,saygı ve hürmetlerimi arz ederim.

Cahit yetgin

                                           

 

 

                                    

 

                                              

( Tasavvuf başlıklı yazı cahit-yetgin tarafından 12/19/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.