İlk önce sevgililerin en sevgilisi güzel Rabbime duygularımı aktarma düşüncesi bile büyük bir heyecan duymama neden oldu. Bu heyecanı yaşatan Rabbime sonsuz şükürler olsun.
Sevgili Allah’ım!
Beni milyarlarca hücrenin içinden seçilmiş bir birey olarak ana rahmine yerleştirerek bir insan şeklinde dünyada ağırlaman beni ziyadesiyle mutlu etti.
Ben seçilmiş bir kulunum!
Sana teşekkür ederim beni hisseden, duyan, gören, algılayan, sorumlu ve özgür bir insan olarak yaratmandan dolayı.
İnsan olmanın mutluluğunu çocukluğumun masumluğunda anne babanın şefkat kokan kucaklarında bir ilkbahar sevinciyle yaşadım. Ancak şimdi büyüdüm ve yetişkin bir bireyim. Sokaklarda yalnızlığa, sevgisizliğe, ilgisizliğe, beden tacirlerine terk edilen yürekleri vurgun yemiş solgun çiçek gibi masum çocukları gördüğümde inan çok üzülüyorum.
Allah’ım ne olursun anne baba olma sorumluluğunu taşıyamayacaklara böyle güzel meyveler verme! Vereceksen ne olur onların kalbine biraz olsun merhamet lutfeyle!
İnsan olmanın şerefini senin nefesinle hissettim ruhumun derinliklerinde. Ancak seninle bağını koparmış insan müsveddelerinin organ mafyası, insan tacirliği, çocuk istismarcılığı, kapkaççılık, tefecilik gibi menfi oluşumlarla insanları yaraladıklarını görünce bazen insan olduğuma utanıyorum.
İnsan olarak onlar adına senden özrü diliyorum.
Sevgili Allah’ım ne olur onların yüreğindeki insanlık tohumunun filizlenmesi ve kalplerindeki hırs canavarının sürülmesi için iyilik rüzgârlarını sert estir!
Ben senin zayıf ve aciz bir kulunum. Ruhum bir yaprak gibi en hafif rüzgârlarda darmadağın oluyor. Ancak senin koruyuculuğunla ayakta kalabiliyorum. Sen benim sahibim, Mevla’m ve tek dayanağımsın. Ne olur beni sensizliğin yalnızlığına bırakma. Yoksa hüsrana uğrar ve nefsin hoşuna gidecek gizemlerinde kaybolurum. Kaybolmak istemiyorum Allah’ım!
Güzelliği eşsiz Allah’ım!
Varlığımın süsü senin kudret elinin muhteşemliğinin en küçük bir nişanesidir. Güzel kıldığın gibi yüzümü ve şeklimi, ruhumu ve huyumu da öyle güzel kıl. Kıl ki seni hissederek yüreğimin derinliklerinde dinginliğe ulaşayım.
Ey varlığımı borçlu olduğum sahibim!
Benim ruhum rehin kalmasın senden başkalarının elinde. Borçlarımı ödemede bir kolaylık ver ki uçsun ruhum bir güvercin gibi göklerdeki o gizemli mabedine. Senden başkasına muhtaç etme beni ey sevgili. Gözlerim görmesin senden başka bir sevgili. Çünkü her cilvende ayrı bir tecelli okşar ruhumu naif bir meltem gibi. Ama senden başkaları sadece kor gibi bir ateştir, yakar ve kül eder her türlü güzelliğimi.
Ey birliğiyle bir olmayı ilham eden Samed Allah’ım!
Farklılığımız birliğinle anlamlıdır. Her farklılıkta sen varsın birliği ilham eden. Milyarlarca insan ve renk renk açan çiçekler gibi yetişmekte insanlık bahçesinde. Ama ilk tohumu Âdem olan insanlık kardeştir her rengi ve diliyle. Kardeşlere kardeşçe yaşamanın huzurunu ver, ver ki ölümler ölsün dünya gezegeninde. Ne çocuklar yetim kalsın ne de kadınlar dul. Gözü yaşlı olmasın hiçbir insan kardeşim.
Ey Adil olan Allah’ım
Her çalışana çalışmasının karşılığını verensin. İster kâfir olsun ister putperest. İster Yahudi olsun isterse Hıristiyan. Dini ne olursa olsun, dili ne konuşursa konuşsun verirsin her çalışana çalışmasının karşılığını. Biz yüreği nefret kokan kullarına da adaletinden bir katre sun, sun ki zayi etmeyelim çalışanın çalışmasını.
Ey Maliki Yevmiddin Allah’ım!
Yaşamın kıyısında başlayacak yeni hayat coğrafyası senin kudretindedir. Kime dilersen verirsin cennetini. Bizde değildir inisiyatif. Kim ipotek etmeye kalkarsa senin yetkindekini fırsat verme, verme ki kimse kimsenin cehennemi olmasın.
Ey Vedud Allah’ım!
Seni çok hem de çok seviyorum. Çünkü sevmeyi ilham ettin kalbimin en ücra köşesine. Öğretmeseydin ne sevebilirdim ne de sevilir. Sevmeyi insan olmanın erdeminde görmeyi lutfeyle şu aciz kuluna.
( Sevgili Allah'ım başlıklı yazı SeyitAhmetUzun tarafından 1.06.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.