Hemen hemen her öğrencinin sıkıntı çektiği ve zaman geçtikçe bir kompleks haline gelen; istenmeyen ders matematik...Gereksiz bir ders olduğu  söylenemez aslında ama olmazsa olmazlardanda değildir.Yani her öğrencinin bir yerlere gelmesi için matemetik dersinin tampon ders olması hiçte adil bir durum değildir.

Bugün Başbakan,Cumhurbaşkanı,Milletvekili ve benzeri gibi mesleki durumlarda matematiğin yer edindiği bir konu söyleyebilir misiniz bana?

Bir Milletvekili 'Meclis Kürsüsüne' çıkıpta 'Pisagor Bağıntısını' ülke sorunlarını çözmede kullandığı görülmüş müdür?

Yahut bir Başbakanın diplomasi meselelerde karşıt kesimle sorunlarını çözmeye kalkışırken : n.(n-1)/2 formülünü kullandığı söylenebilir mi.Güncel okul hayatına baktığımızda sözel bölümlerde dahi en az iki saat matematik dersinin işlenmesi hangi mantığa sığar...

Öğrencilik hayatının sadece matematik üzerine endekslenmesi ve matematik olmadan bir yerlere yerleşememek ne kadar adil ve ne kadar etik olabilir ki...?

 

                                   Aziz KUZU

( İstenmeyen Ders başlıklı yazı Aziz KUZU tarafından 18.08.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.