1 Canım Yavrum

CANIM YAVRUM


CANIM YAVRUM

Canım yavrum



"Şimdi annem bana gene nasihat edecek" diye söylediğini duyar gibiyim.Aslında bir türlü anlatamadığım duygularımı paylaşmak istiyorum.

Biliyor musun aramızda dağlar gibi engel yıllar,yaş ve görüş farkı var.Hadi geriye gençliğime götür beni.Şu anda sana sımsıkı sarılıp yanaklarından defalarca öpmek istiyorum doya doya.

Dünyaya gözlerini açtığında hayatımın en mutlu günüydü. Tarifi imkansız duygularla doluydum. Tombik ellerini göğsüme dayayıp küçüçük ağzınla meme emişin...Arada bir bana bakıp gözgöze gelişimiz...

Gençliğe adım attığını anlayamıyorum mu ne ? Sanki.. sanki hala küçücük bir bebeksin gözümde..

Kimi zaman sorularımla fazla üzerine gidip bunalttığım oluyor.

"Nerde kaldın? Ders çalıştın mı? Hadi yemeğini ye .Üstündekileri gene atmışsın; odanı topla;müziğin sesini kıs." "Yeter anne" diyerek yumruklarını sıkıp dışarı gidişin var ya...Kızıyordum o zaman sana.

Birde yarış atı gibi kurslara yazdırmak; kendi düşüncelerimle geleceğine yön vermeye çalışmam galiba yanlış yoldu.Senin hangi beceriye sahip olduğunu; neler ilgi alanına giriyor hiç dikkat etmedim doğrusu."Sahi nelerden hoşlanıyorsun ?"

Aslında ruhunun derinliklerine girip sevgiyle sarmam gerekiyordu bunu şimdi anladım.

Yemek zamanı gelmeyince nekadar üzüldüğümü anlatamam. Bir lokma ekmeği ailecek paylaşmanın mutluluğunu yaşamak beraber olmak istediğimden bu yüzden hep kızar ve sözlerimde ototriter bir hava eserken ; sen de isyan ediyorsun doğal olarak.Ama gel herşeye birlikte çözüm bulalım ne dersin ?

"Sen de çocuktun, gençtin bir zamanlar anne" diyeceksin. Gerçekten haklısın.Yıllar hepimizin görüş açısını değiştiriyor. Çok eskiden tv ,bilgisayar yoktu.Şimdi teknoloji okadar ilerledi ki...Bir sinemaya gitmek bizim için en büyük mutluluktu.Yalvar yakar götürülürdük.Şuanda sizlere yetişmek mümkün değil .

En büyük hatalarımız ise harika ev yemeklerimiz varken daha küçük yaşta sizleri hamburgere, hazır cipslere,ve kola içmeye alıştırmamız.

Hadi gel portakal suyu sıktım senin sevdiğin köfteden yaptım. Ama zeytinyağlı sebze yemeği de var hatırım için yersin değil mi?

Evin sorunlarını babanla konuştuğumuz gibi seninde fikrini almak hiç aklıma gelmemişti. Ama konuş benimle sende düşüncelerini söyle emi.

Geleceğe adım adım ilerlerken kimi tökezleyeceksin Sakın... sakın pes etme lütfen ayağa kalk ve yürü.Önündeki hata engellerini elinden geldiğince kaldır.

Bende hala kusurlarımı yoketmeye çalışıyorum biliyor musun senin sayende.

Bu sene üniversite sınavına gireceksin.İnanır mısın senin kadar bende heyecanlıyım. Herzaman dualarımdasın.Allah a emanet ol .



Annen

Seni nekadar çok sevdiğimi söylemiş miydim?

 
( Canım Yavrum başlıklı yazı Neşe KIZILYAR tarafından 7.10.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.