DiLe KoLaY GöNLe ZoR BU HAYAT

Bazı insanlar vardır gözleri olduğu halde görmeyi bilmezler, çünki onlar elindeki ile yetinmeyi bilmezler bilmezlerki o elleri ayakları olmasa o hor gördükleri arabayı evide bulamayacaklar onu bilmezler zengin bir adam vardır arabası vardır mersedes arabaya biner ama onu hor görür çünki onun gözü Ferraridedir insanın bir isdeğinin bir hedifinin olması çok ama çok güzel ama elindeki arabayı hor görmek biraz kötü eğer gönlün alçak olmazsa gözün tirilyonlarca yükseklikte olasada boş bilmezki onu her zaman yukarıya bakar onlar ahh ah.

Çoğu çocuk tanıyorum benim telefonum neden kötü diyen çoğu çocuk görüyorum ayağında terlik bile olmadan yürüyen çoğu çocuğa raslıyorum anne die bir köşeye geçip ağlayan.

Çoğu insan görüyorum aza kanaat etmeyip elindekinden de olan,
Dile kolay bu hayat ama Gönle zor yaşaması bu hayatı,
senin telefonun mu kötü bilgisayarınmı yok ahh be canım ya evi olmayan o kış aylarında sıcak bir yuvası olmayan ne yapsın annesi babası olmayan ne yapsın işte onlar bilmezlerki yokluk nedir çünki gözleri yukardadır.

Gelin size aklımda kurduğum bir düşünceyi anlatayım bir fakir adam düşünün inşaatta çalışıoyor 10kiloluk hiltiyi alıyor çıkıyor bidonun üstüne Huat açıyor bir elektirikçi işçi olarak çalışıyor eve gidiyor ayakları kabarıyor elleri yanıyor gözlerine kum kaçıyor saçları toz oluyor haftada 120 TL için bu adam bu kadar eziyete katlanıyor niye sadece yuvasını ayakta tutabilmek ve çocuklarına bakabilmek için.

Şimdi bir çok zengin adam düşünün adam iş yerine gidiyor masa başında oturuyor toplantılara katılıyor varlık içinde eve gider hizmetciler fır döner saunasına girer dinleni sıpası her daim hazır masajı her daim hazır bolluk ve bereket içinde yaşar ne bi inşaat ne bi toz görür klimalı yerlerde oturur televizyon izler bilgisayar oynar kazandı para cebine kalır...

Şimdi bu ikisini karşılaştıralım, fakir ve inşaat işçisi usta zengin olsun ne değişecek hic bişey yaşamı sadece kolaylaşacak daha rahat yaşayacak zaten yaşıyordu şimdi dahada rahat yaşayacak, Zengin adam iflas edsin onca sene bolluk icinde yaşayan adam şimdi inşata gidip 10kiloluk hilti ile huat açabilecekmi orda çalışabilecekmi başkasının ağız kokusunu çekebilecekmi yapamaz çünki o hep emir vermeye alışmış şimdi bizim Fakir işçimiz geri iflas edsin, etse ne olacak ki :) adamın kolunda 100kiloya değer bir altın bilezik var Elektirikçi adamın bir mesleği var ama zengin adamın öyle bir sigortası yok..

Dile kolay anlatmak ama Gönle zor katlanmak çevremizde olan şeylere kayıtsız kalmayalım para pul gerçekden boş Bu dünya kimseye kalmıyacak kalsa sabancıya kalırdı SAbancı o kadar parayı götürebildimi yok sadece 3metre beyaz bir bez parçası para boştur önemli olan insanlık..

Dile kolay anlatmak
Gönle zor katlanmak
Kefene cep dikildiğini görmedim
Zenginin cennet tabusunu hic hissetmedim
Geleceği garantiliyeni bilmedim
Yaşadımmı yaşamadım mı onu bile sezemedim
Düşündüm,
Dedim ben insanım,
ama hayvan olana çare bulamadım
Ben kimseye yardım edemedim
Dedim bari kalemim etsin ...

İsmail bedri ACAR!...
( Dile Kolay Ama Gönle Zor başlıklı yazı ismail-bedri tarafından 10.07.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.