AŞIKLAR HALKA AÇIK ŞÖLEN YAPTI.


Yozgat Şairler ve Yazarlar derneği her hafta kendi aralarında yaptıkları ve aynı zamanda yaşattıkları Aşıklık geleneğini bu hafta halka açık olarak gerçekleştirdiler.



AŞIKLAR ŞÖLENDE BULUŞTU.

Yozgat Şairler ve Yazarlar derneği bu hafta Ankara'dan Turan Eroğlu(Aşık Sevdai) ve Kadir Tuncer ve diğer ilçelerden  davet ettikleri Murat Tanrıverdi (Derdiyar),Şahin Bağcı ile birlikte dernek başkanı Ahmet Sargın, ve dernek üyeleri Osman Yüksel,Salim Gülbahçe,Celâlettin Yünel,Nuh Şahin,Yusuf Koç,Yaşar Yiğitsoy ayrıca M.M.Kariyer Topluluğu Klübü yönetim kurulu üyeleri Ferhat Dede,Muhammed Çerci ve son olarak da Bozok Üniversitesi,Türk Halk edebiyatı bölümü, Öğr. Gör. Orhan Fatih Kuşdemir aşıkların düzenlemiş olduğu şölende buluştular.Şölende aşıklar çaldı şairler kendi şiierlerini okudular.


KÜLTÜR MİRASÇILARI.

Sunuculuğunu Nuh Şahin'in yaptığı proğramda Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Sargın : " Biz aşıklarımızla yaşattığımız bu geleneği yazın gelmesi ile birlikte iki haftada bir dernek binamız önünde düzenleyeceğiz. Yozgat halkının da ilgi göstereceğine inandığımız bu kültür faaliyetleri ile birlikte Yozgat'ımızı ülke genelinde tanıtmaya çalışacağız.Ve aynı zamanda bu aşıklık geleneğimizi bir miras olarak yaşatmaya çalışacağız"  diyerek konuşmalarına son verdi. Ahmet Sargın'ında belirttiği gibi bir miras olarak yaşatılan bu gelenek ancak bu türlü  derneklerin faaliyetleri ile yaşatılabilir. 

( Aşıklar Halka Açık Şölen Yaptı. başlıklı yazı cllttnynl tarafından 31.03.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.