Yazabiliyoruz aslında her birimiz.Yazmak çok güzel bir şey.Hayata dair, duygularımızı ve düşüncelerimizi yansıtmak bu satırlara.Bu özelliğimizi çok seviyorum.Bazen diyorum ki kendi kendime "Ya yazmak olmasaydı.Yazamasaydık." bu düşünce dahi alt üst ediyor beni. Hani bir bardağı alırsınızda yerden yere vurursunuz ya işte bu düşüncenin bende yarattığı etki tam olarak bu oluyor.Birini görüyorum kalbim küt küt atıyor.Hepimizin başına gelmiştir.Aşk değil belki ama hoşlanmak deyin siz adına.Hemen kalemimi alıyorum elime belki bir şiir yada bir düşünce yazısı.Her ne olursa olsun yazmak iyi geliyor bana diyorum.Duygularımı boşaltığım bu satırlara bakıp çocuklarım gibi seviyorum onları.Okuyorum tekrar tekrar.Bakmayın siz onların böyle sessiz durduklarına,okumazsanız onları çiçeğe su vermemiş gibi sararmaya başlar yaprakları.Solmaya başlar her bir kelimesi.

   Yazın ama daha sonra okumayı unutmayın.İlke edinin kendinize en azından her gün birisini okumayı.Bırakmayın onları.Onların her birisi bir çiçektir.Dediklerimi takip ederseniz bir de bakmışsınız ki bir çiçek bahçesi bırakmışsınız arkanızda.Yazdıklarınızla konuşmayı dost olmayı öğrenin sevgili yazar dostlarım.Bakın onlara gülümseyin.Toprağını ara sıra havalandırın.Bir konu var ki mütevazı davranmayın.Övünmek.Yazılarınızla övünün.Kimseye karşıda müdafasız ve zayıf bırakmayın onları.Yazın,yazın ki duygu tohumlarını salıverin bu kağıtların,defterlerin arasına.Ben yazarken ruhumu ve de kalbimi teklif ederim kalemime. Peki ya siz ?

"Bir yaz günü gibi erittin kalbimi ey kalem,
Güzel bir dostsun sen,Vefakar arkadaşım."




                                                                                                                   Muhammet DURAN

( Yaz Bakalım Dostum başlıklı yazı MuhametDuran tarafından 18.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.