1 Bütün İl Ve İlçelerde Yazarlar Ve Şairler Derneği Kurulmalıdır...

Makale / Güncel Makaleler

Eklenme Tarihi : 11.10.2012
Okunma Sayısı : 1272
Yorum Sayısı : 0

BÜTÜN İL VE İLÇE'LERDE ''YAZARLAR VE ŞAİRLER DERNEĞİ'' KURULMALIDIR...

KERİM ÖZBEKLER
GAZETECİ-YAZAR-ŞAİR

48 yıldır içinde bulunduğum basın yayın dünyası'nın son 10 yılını yorgunluktan uzak, büyük bir keyif içinde geçiriyorum. Bunca yıldır az koşmadım, bu bana hep yorgunluk olarak geriye döndü. Son 10 yıldır ise aynı camianın içinde olan yazar ve şairlerle zaman zaman yapılan 'Şiir Şölenleri'ne iştirak ederek vakit geçiriyorum, şiir yazarak başladığım mesleğime bir müddet sonra uzun yıllar sürecek muhabirlik hayatı ile devam ettim. Sonraları gazete çıkardım ama hiç bir zaman son 10 yıl kadar gezdiğimi ve keyf aldığımı sanmıyorum. Gazete çıkarırken 'Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olmamıştım, zira bu tür mesleki cemiyetler pek göze çarpacak işler yapmıyorlardı. haber yazmasını bilmeyene en başarılı muhabir, yazı yazmasını bilmeyene en başarılı köşe yazarı plaketi vermekten öteye gidemeyen bu cemiyetlerle hiç bir zaman km. yapamıyacağımı anlamıştım. Bu nedenle bu tür göstermelik cemiyetlerden hep uzak durdum, hala daha aynı kulvarda yürüyen bu tür cemiyetler var.

Öncelikle son yıllarda il merkezlerinde 'Yazarlar ve Şairler Derneği' kurulmaya başladı, bunu diğer vilayetler izledi. Önceleri ben 'Bunlar ne iş yapacak ?' diye düşünürken bir kaçının organize ettiği şiir şölenlerine iştirak ettim. Baktım, Gazeteciler Cemiyeti'nin yapması gereken il ve ilçelerdeki tanıtım işlerini vilayet, kaymakamlık, belediye, il kültür ve turizm müdürlüğü vb.yerlerle işbirliği yaparak çok iyi götürüyorlar. Bu iş Anadolu'da iyice yaygınlaşmaya başladı, bu sefer gazeteci-yazar-şair-tv-radyo sahibi-web sitesi vb.gibi meslek erbabının birbirleri ile olan bağlantıları ve şehirlerin tanıtımı iyi bir noktaya geldi. Bunu bilgisayar kullanan kişilerin de devreye girmesi ile ortaya güzel işler çıkmaya başladı, bu arada şunu anladım. Ankara'da bulunan Başbakanlık Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün yıllarca iyi organize edemediği basın yayın dünyası bu tür mahalli imkanlarla bir araya gelmeye başladı, Turizm ve Tanıtma Bakanlığı'nın bana göre üst düzey veya torpilli olarak tarif ettiğimiz yazar ve şairlerin dışında valilik, kaymakamlık, belediye imkanları ile ağırlanan Anadolu Şairlerinin içinde de önemli ölçüde değerli eserler veren kişilerin olduğunu gördüm. Diyeceğim, yazar ve şairler gazetecilerden baskın çıktı. Dahası illerindeki valilik, kaymakamlık, belediye başkanlığı, il kültür turizm müdürlüğü veya değişik sponsorları faaliyete geçirenlerde bu yazar ve şair tayfası. Çok gariptir, bunların arasında faaliyet gösterenlerin de yarısı bayan.

Diyeceğim şu;Bütün il ve ilçelerimizde aktif olan bay veya bayanlar bulundukları yerde 'Yazarlar ve Şairler Derneği' yoksa hemen bir araya gelip bu derneği kurmalıdırlar, şu an 20-30 kadar vilayet merkezinde bu dernekler var. Bunların bir kısmı her gün, bir kısmı haftada 1 gün 1 araya geliyorlar. Bazı dernekler dergi de yayınlıyorlar, Bulgaristan'da bulunan 1 Türk Derneği ise (Mozaik Dergisi) aynı derneğin çatısı altına dergi, tiyatro ekibi, folklor ekibi, müzik grubu eklemiş. Tam teşekkül halinde faaliyet gösteriyor, siz bu çalışmanın arkasında niçin kalacaksınız ? Bana kalırsa bütün il ve ilçelerde bu tür dernekler kurulmalı, yetenekli gençler ortaya çıkarılmalıdır. Bu hem Cumartesi-Pazar günlerinin bölgenizde dolu dolu geçmesini sağlayacaktır, hem de çevrenizdeki yeteneklerle il veya ilçenizin adını dünyaya duyurmuş olacaksınız.

 

( Bütün İl Ve İlçelerde Yazarlar Ve Şairler Derneği Kurulmalıdır... başlıklı yazı K.Özbekler tarafından 11.10.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.