Dünyayı saran ekonomik kriz,”Teğet geçer!” söylemlerine rağmen, ülkemizi de derinden etkilemeye başladı. İşsizlik önümüzdeki en büyük tehlike… Günden güne kepenk indiren dükkanlar, ıssızlaşan iş hanları yürek burkmakta. Bu durumu, her kesimin işbirliği yapmasıyla aşabiliriz.

Ülkemiz 71 milyonluk dev bir Pazar… Üretimin %35’i ihraç edilip, gerisi iç pazarda tüketiliyor. Bu pazarı aktif hale getirirsek, resesyonun(durgunluk) adımlarını durdurabiliriz. Çin, Hint mallarının piyasayı kaplamasının da önüne geçilmeli. Bu konuda vatandaşı bilinçlendirmek gerek. Çin,Hint ve Orta Doğu pazarları dev gibi… Karşılıklılık ilkesi getirilerek oralara ihracat, ithalatla aynı oranda olmalı. O zaman denge sağlanır. Batı güçlenmemizi istemez, en iyisi başka pazarlara yönelmek. Para ve başka yardımlar yerine işsizlere olta mahiyetinde iş alanları sağlanmalı. Artacak üretim alanları canlı iç ve dış pazarların ihtiyacına göre çeşitlendirilmeli…

Üretim Seferberliği için el ele… Haydi Türkiyem!


Y E R L İ M A L I
(TURQUALITY)

E l ele ü r e t e l i m

Seve seve t ü k e t e l i m

Y e r l i malı kullanarak

Ekonomiyi güçlendirelim.


T a l e p l e r i dikkate alalım

Kaynakları doğru kullanalım

Üretimde rekabetçi olarak

Kalite bilincini yükseltelim


E l ele ü r e t e l i m

Seve seve t ü k e t e l i m

M i l l î malı kullanarak

Gelişime d e s t e k olalım.



Ayten DİRİER









( Üretim Seferberliği İçin El Ele başlıklı yazı AytenDirier tarafından 2.03.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu