Arkadya Günlükleri  14.06.2013



14.06.13
Gezi parkı eylemcileri dağıtılıyor. Başbakan her şartı kabul etti. Ve eyleme son vermelerini istedi. Âmâ yapmadılar. Hükümetin son çaresi kaldı; o da müdahale. Bakalım sonuç ne olacak.?

Bu gün inşaattaydım. Elektrikçi son eksikleri tamamlıyor. Adamlar entipüften eksikleri bahane ederek elektriği bağlamadılar. Yetkili elektrikçi yemekten bahsetti.' Rüşvete girer' diye kabul etmedim. Sen misin kabul etmeyen, kablonun renginden, bir prizin çocuk korumasından, kablo üstü sıvasından dem vurmuşlar.

Abim çevreyi kolaçan ediyor. Boyacı Numan abi onun evini badana yapıyor. Ben Hüseyin abiyle tartışıyorum. Çok konuşmaması için uyarıyorum." Aklımız azalıyor" diyorum. "Çok konuşmak kalbi karartır. Sen zikir ehlisin bu zikir yetmiyorsa zikri artırmalısın. Zikir yaptıkça kalp genişler kalp genişledikçe zikir kifayetsiz kalır. Çare onu artırmaktır."

'Ah bir bitirse de, gitse' diyorum içimden . Meğer çok işi yokmuş. Su tesisatını tadilatını yapmak için alet getirmiş. "Parça yok" diyorum. "Yapamayız". Bir parça gösteriyor." bu diyor su kesilince boruda kalanı tutar ve hava geçmesini engeller. Böylece saat boşuna dönmez". "Olur" diyorum. "Yapabilirsen yap malzemen varsa vaktin varsa." Yapmıyor. Bir tek vana takıyor. Öbür projelerden vazgeçiyor.

Annem beni göndermiyor. Numan usta işini bitirmiş Bilal’i bekliyor. Anladım harçlığı yok; 20 lira verdim. Gitti. Söyleyemiyor.

Facede iki öğrencimi ekledim. Ahmet Kemal’i keşfetmişler. Biri Alican, öbürü Efsun. Efsun Bilecikli. "Uğrayacağım sana" diyorum," çayını içerim". "Buyur gelin Hocam" diyor.

Dün akşam İstanbul’a gittik. Yer yer yağmur yağıyor. Bazı yerleri sel götürmüş diyorlar. Körfez’de 15 tane evin çatısı hortumla uçtu. İklim değişiyor. Doğaya müdahale olumlu sonuçlar doğurmuyor. 

Eyüp’teyiz. Allah’ın dostu umreden geldi. Küçük bir minibüsteyiz. Hava çok sıkıntılı. Gece 3.30 da döndük. Yolda biraz gözlerimi dinlendirdim. Eyüp çok mutena bir semt. Burayı "Eyüp Sultan koruyor" dedim. İstanbul tam bir cennet. Köprüden geçerken gördüğümüz o muhteşem cami siluetleri büyülüyor insanı.

Öğlende Ketence'deydik. Hüseyin Bey bizi ağırladı. Çok şirin bir Çerkez köyü. Küçük şirin bir camisi var. Hüseyin Bey emekli öğretmen. 30 yıl önceki dostumuz. İlim Yayma Cemiyeti yönetim kurulu üyesi. Ben yurt müdürüydüm. Simitle kahvaltı yaptık. Çok nefisti. Seralarda üretim yapıyor. Nefis salatalıklardan yedik soymadan. Domatesler olmamış. Abim kahvaltıya sıcak bakmamıştı ama benden daha iştahlı yedi. Ayrıldık. Yolda Sefer Sarı bana takılıyor.' İlla da bir tiyatro yazsaymışım, o oynarmış. Kendisinin yazma kabiliyeti yokmuş'. 'Ben yazamam' demiyorum, 'vaktim yok' diyorum. 'Emekli olursam yapabilirim belki' diyorum. Yıllar önce yine böyle bir talebi olmuştu. Bir tiyatroya başlamıştım. Adı Derviş'ti. Birinci bölümü yazıp daktiloda temize çekmiştim. Ama o Necip Fazıl’ın Mücahit isimli eserini sahneye koymaya başlamıştı. Ben de oyunu yazmaktan vazgeçmiştim. O eserini oynadı ama ben yazmayı sürdüremedim. Keşke sürdürseydim. Şimdi elimde mükemmel bir eser olurdu. Acaba şu an denesem devam edebilir miyim aynı esere? Başarabilir miyim? İyi bir sonuç alabilir miyim bilmiyorum.

Burası bir doğa harikası. Yemyeşil her taraf. Tam bir dünya cenneti. Oradan İzmit’e döndük. Beton kent. Yer yer yeşillendirilmiş ama yeterli değil. Bence birçok bina yıkılıp kentsel dönüşüm çerçevesinde büyük parklar ,yeşil alanlar yaratılmalı. Okul bahçeleri yeşillendirilmeli, eskiyen okullar kent dışına taşınmalı, yerleri yeşil alan yapılmalı. Kentler oksijen almalı.

Ahmet Kemal




( Arkadya Günlükleri 14.06.2013 başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 22.12.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.