23 Mayıs 2015


ANILARI 23 Mayıs 2015


23.05*15

Değişik haller içindeyim. Yaşımın olgunluğuna ulaşamadığımı düşünüyorum. 'Emekli olmam gerekli' diye düşünüyorum. Sürekli tansiyonum düşüyor. Ölümle burun buruna geliyorum. Ama emellerim tükenmiyor. Daha kitaplarımı yayınlayacağım. Kitap fuarlarına katılacağım. Daha büyük aşklar yaşayacak, daha büyük şiirler yazacağım.

Kendimi ölüme hem çok yakın hem de çok uzak hissediyorum. Çok güzeller görüyorum. O güzelliklere meftun oluyorum. Aramızdaki yaş farkına bakmadan gönlümün gençliğiyle kendimi onlara yakıştırıyor ve sonra da 'Allah güzeldir güzeli sever' diye düşünüyor, bu güzelliklere onun aynası olarak bakıyor, onları cennet hurisi olarak hayal ediyorum. O zaman cennete iştiyakım artıyor.

Artık ilahi olanla aramdaki ayrılıkları gidermeli, sonsuz hayata yönelik yaşamalıyım. Kuran'ı onunla konuşur gibi okumalı, yaratıcı ile ilgi ve içsel bir bağ kurmalıyım. Günahlarıma pişman olarak tevbe etmeli, fazla zamanım kalmadığını düşünerek, hazırlık yapan bir yolcu gibi tedarikimi yapmalıyım.

Hastalıklarım, her an bir yerde düşüp kalacakmışım gibi oluverişim bana bambaşka bir hayat için tercih yapmamı ihtar ediyor. Hilye-i Hakani'nin manzum  çevirisi yapmam, Çanakkale Destanı'nı sürdürmem, peygamberlerin hayatlarını şiirleştirmem yaşama sevinci bulma çabalarım benim. Yoksa strese girecek, depresyona kurban gideceğim.

Sonsuz bir hayata inancım beni yeni tercihler yapmaya zorluyor. Eğitim gönüllüsü olarak bir eğitim kurumu kurmak, eğitim üzerine çalışmalar yapmak, çocuklara yönelik kitaplar yazmak gelecekle ilgili hayallerim benim.

Eşim Umreden geldi. Onun gidiş ve geliş evimize manevi bir hayat getirdi. Günahlarla ve sevaplarla dolu dünyam, bir vadiden öbür vadiye bağlanıyor, uçurumlardan uçurumlara yuvarlanıyor.

Eşimi seviyorum ama dünyadaki güzelliklere de bigane kalamıyorum. Onları yaşama sevincim ve şiirim için kaynak kılıyor, hayatımı böyle renklendiriyorum. Bilmiyorum yanlış mı yapıyorum, doğru mu? Bilmiyorum .

Her güzele sevdalanıyorum, hayallerimle yaşıyor, yaşama sevinci buluyorum. Bunda yanlış bir yan göremiyorum. Bir eserden bir esere, bir yaşamdan başka bir yaşama koşuyorum. Bu şekilde yaşama gücümü artırıyorum yoksa bu yaşamın sıkıntıların katlanmak kolay olmuyor.

Bir sosyal proje yapmak istiyorum; yeni açılımım bu olacak. Ama henüz bunun için bir ipucu bulamıyorum. Hayatımı vakfedeceğim bir husus olacak bu. Osmanlı tarihini şiirleştirme çabam olacak. Özellikle fetih üzerine yoğunlaşacağım.

Okumalar yapmak istiyorum yeniden. Nazım Hikmet, Mehmet Akif okumaları yapmak istiyorum. Safahat’ta yoğunlaşmak istiyorum. Tefsir çalışması yapmak istiyorum. Kuran’ı anlamak, anlamak, anlamak istiyorum. Hz Ebubekir gibi tefekkür denizine dalmak, dalmak, dalmak istiyorum.
Ahmet KEMAL

Ahmet Kemal
Kayıt Tarihi : 23.5.2015

( 23 Mayıs 2015 başlıklı yazı EDİP GÜL tarafından 28.05.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.