Sevgili Nihal

Sevgili Nihal…

Sessizlik ve sensizlik karış karış ele geçirdi gülüşlerimi. Simamda hercai hüznün yoklamaları, gözlerimde bakışlarından kalma son birkaç kırıntı ve ellerimde parmak izlerinin şeritleri.

 

Kavak ağacı yaprakları ve dikenli çam dikenleri arasında batar iken gün sensizlik girdabıyla sığınıyorum gölgelere.  Gül dikeni yamasında dudaklarıma yamaladığım sevda şiirleri tünerken karanlığa, zihnimde yabani ağrılar. Süslerken şakaklarımı yokluğun gelgit izleri, gülüşlerin mahcupluğunda halen de kızarıyor simam.

Sevgilim; uzun süredir sükûtun yüreğimdeki ürkek kuşları kanatlandırıyor. Yol alırken özlemin damarlarımdan göğsümün arşına vaveylalar bürünmüş kirpiklerimden damlıyor ismin sayhaları. Çaresizlik midir yoksa beklemeye adanmışlık bilemiyorum. An geçmiyor ki hatıralarınla hemhal olup yüreğimi gülüşüne kaptırıp gayya kuyularına düşmeyişim. Söz yok seni anmadan saçlarına rüzgârla çalmadan lisanımı terk edişi özlemek ise bu bende ki sen sancısı kramplar atıyor ciğerlerime.

 

Kısma öyle gözlerini ve asma baharı özendiren simanı şekva değil hasretin kanlı savaşlar ardında kalan yetim çığlıkları gibi göğsümü, kulağımı aklımı kemirmekte.

Sevgilim; hiç bilmediğim yerlerde yüzünü çiziyorum mehtaba ve yıldızlara…

 

 

 

20240917

1402

( Sevgili Nihal başlıklı yazı hewi tarafından 17.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu