Hemen her yıl iki kere, her evde aynı sahne tekrarlanır durur. Bu durum bir kısır döngü gibidir, ne başı bellidir nede sonu. Karne heyecanından söz ediyorum. Yâda çocukların deyimi ile hesaplaşma anı. Karnenin sözlük anlamına bakarsanız karneyi öğrencilerin ders ve devam durumunu gösteren ve belli zamanlarda verilen kâğıt olarak tanımlanır. Karne başarısını her şeyin üstünde tutan anlayışa göre karne çok önemlidir. Birde durumun tam tersini savunanlar var onlarda karne evet önemli ama önemli olan başka şeylerde var diyorlar.” Unutmayalım ki çocuğun okuldaki başarısını ailenin tutumu ve yetiştirme tarzı, büyük oranda etkiliyor. Karnedekilerin sadece çocuğun değil, ailenin de notları olduğuna dikkat çekiyor. Çocuğun kendini geliştirmesine olanak sağlayan ve ona özgüven kazandıran aileler, uzmanlardan da tam not alıyor.

Karne başarısı çocuk için hayat başarısı anlamına mı gelir.

Burada birbirlerinden ayırmamız gereken iki kavram var.

1.Karne başarısı çocuğun akademik alanda, yani ilerde eğitim anlamında başarısına işaret eder.
2. hayat başarısı ise kabaca, bir alanda meslek sahibi olmak, mesleğinde başarılı olmak ve iyi sosyal ilişkiler kurmak olarak tarif edilebilir. Okul notları çok iyi olmayan bir çocuk da birçok meslek alanında çok başarılı olabilir, iyi bir aile kurabilir ve sosyal olarak çok popüler olabilir.” Bu alıntıyı vermemdeki neden sorunun kaynağının sizler tarafından daha net anlaşılması içindir.Yukarıda tüm yazılanlarda gösteriyor ki, alınan karne sadece çocuğa ait değildir.Çocukla beraber ailede değerlendiriliyor. Notları başarısız çocuk belki akademi olarak başarısız olabilir ama diğer alanlarda pek ala başarılı olabilir. Hepimiz aynı süreci yaşadık unutmayalım.Biraz anlayış ve hoş görü tüm çocukların hakkı unutmayalım.
( Çocuk, Okul Ve Karne başlıklı yazı eyyup tarafından 17.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu