Günümüz insanlarında davranışlar insanlara göre değişiyor.Bazı kimseler dop doğru olmayı yeğlemişlerdir.
Bazıları da adamına göre hareket etmeyi..."Mevlana h.z lerinin sözü var."Ya olduğun gibi görün,yada göründüğün gibi ol."Her zaman her yerde aynı olmak veya olmamak yaratılış gereği olmasa gerek.
İnsanların zamanla edindiği bir huy olarak karşımıza çıkıyor.Toplum düzenine uymak veya uymamak gibi bazı önemli davranışlarda insanların maneviyatına ters düşüp düşmediği de önemli bir davranış biçiminin toplum ahlakı ile ne derecede bağdaşıp bağdaşmadığı  akıllarda soru işareti olarak kalabilir.Onun için insanlar dürüst ,insanlara imaj olarak iyi bir imaj bıraktırabilenler insanlar arasında toplumun en sevdiği ve değer verdiği kişiler olarak kalırlar.Örneğin toplumun vazgeçilmezlerinden biri olan dürüstlük ve cömertlik en güzel huylardan biridir.İnsanların bizlere karşı saygı ve sevgisini kazanmanın en güzel yollarından biridir. Dinende iyi huyların mükafatı ,kötü huylarında cezası vardır.mesela;Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde şöyle buyuruyor:
Hilekâr, yaptigi iyiligi başa kakan ve cimri cennete giremez.
H.Şerif.
Yukarıdaki hadiste bildirildiğine  göre kötü bir davranış biçimi olarak bizlere anlatılmıştır..Toplumda huzur ve dayanışmanın devam-etmesi için toplum birerlerinin eğitilmesi şarttır.
Yediden yetmişe her insan eğitilmelidir.Eğitimsiz bir toplumda her türlü olumsuzlukların olması kaçınılmazdır.
Toplumun cahil kalması o toplumu her yönü ile etkilemektedir.olumlu luk bir tarafa olumsuz yönde etkili olduğu herkezce bilinmektedir.
Yüce Atatürk diyor'ki  : " Cahillik yok edilmedikçe , yerimizdeyiz demektir yerinde duran her şey geri gidiyor demektir."
Kısa ve öz olarak her şeyi anlatmış .onun için eğitimin önemli olduğu değerli sözlerinde önemle vurgulanmıştır.Yine bir yabancı bilim adamıda şöyle der:Ekmekten sonra eğitim bir milletin en büyük ihtiyacı (Paul Ricter.)
Günümüzde bazı toplumlarda eğitimin bilinç dışı yapılmasından kaynaklanan büyük olumsuzluklarında olduğunu hepimiz bilinmektedir..İnsanlar aynı ülkede birbirlerinin canlarını alıyorlar .Bunlar gerçekten bilinçli eğitim alsalardı birbirlerinin canlarına kıyarlarmıydı?Dini,ahlaki,milli eğitimlerini eksik oluşları hem kendi toplumlarına zarar veriyor,hemde çevresindeki toplumlara ister istemez zararı dokunuyor..Bunları gözardı etmemek gerekir.İnsanların toplum içinde huzur ve barış içinde yaşamaları için daima eğitim gereklidir.Özetle diyebiliriz'ki .".Eğitimsiz hayat  kılavuzsuz gemi demektir."M.Ali Ünsal.)
Bizlere düşen toplumumuzun en küçük birerinden en büyük bireyine kadar eğitmemiz bizce en uygun olanı olacaktır..İnsanlar eğitime devam ettikçe toplum huzur ve barış içinde olacaklardır..
Bütün dünyada huzur ve barışın daim olması dileğiyle...

M.Ali Ünsal.
27.08.2013.
( Barış Ve Huzur başlıklı yazı M.Ali Ünsal tarafından 27.08.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.