İyi değilim ve bu tamamen sensizliğimle alakalı bir durum. Sensiz yapamıyorum, olmuyor işte! Hep yağmurluyum Karadeniz iklimine döndüm. Bir dağ başındaymışım gibi, bir okyanusun ortasındaymışım gibi bir hale bürünmüşüm.

Herkes yabancı, herkes uzak, herkes sen değil işte kahretsin!

Aklım fikrim sensin, sarmışsın ruhumu almışsın canımı… Hoşuma gidiyor bu senli hal! Ama etin kemiğin değsin istiyorum bana. Elini tutmak istiyorum gözlerine dalmak istiyorum. Saçlarını okşamak, kollarında uyumak istiyorum. Hiç iyi değilim ben, biliyorum kendimi… Seni istiyorum manyak gibi…

Seni neden aramadığımı soracaksın. Utanıyorum Papatyam, utanıyorum…

Hemen hemen her gün elim numarana gidiyor, ha gayret ha cesaret diyorum… Ama hep yarın ararım diye kendimi avutuyorum. Oysa sesin benim sensizliğime ilaçtır biliyorum. Sensiz bir anım dahi yok, seni düşünmediğim, anmadığım, hayal etmediğim bir an bile yok! Seni ne olursa olsun sevmekten geri durmam, seni özlemekten alıkoymam kendimi…

Ne oluyor bana anlayamıyorum! Ellerinden tutup bırakmak istemiyorum seni, ama ellerin hani? Dudaklarından öpüp baş tacım yapmak istiyorum ama dudakların yok? Gözlerine dalıp yaşamak istiyorum seni ama gözlerin nerede?

Bu mektup sanadır Papatyam! Ölsem de sensin yaşasam da sensin tek sevdiğim. İlanı aşk diyorsan ilanı aşktır bu! Aşkı memnu diyorsan öyledir yine!

Bir kez olsun çıkmadın ki aklımdan! Lanet olsun seviyorum seni. Aklın alamayacağı kadar, hayalin yetmez, inanamayacağım kadar hem de! Düşmüş olduğum aşk, beni sana deli eyledi.

Bu son yazım olsun diyorum, içten içe yanayım istiyorum. Öyle yanayım ki belki canımın külleri duman olur sana ulaşır. Belki kalbimin acısı yüreğine değer!

Herkes sanıyor ki bu adam âşık, değil işte. Senin dışında biri yok olamaz da. Zannedenler olabilir, hissedenler… Gülüyorum onlara seni bilmiyorlar ki, tanımıyorlar ki! Ve yüreğimin ebedi sahibinin sen olduğunu anlamazlar ki! Ne kadar da sevmeye açmışım, seni sevince anladım.

Hep bendesin evin yok mu senin Allah aşkına ya! Yüreğim mekânın olmuş, yastığın, yorganın… Çıkma lütfen bu evden, kal ömrümce… Kiralık değil, satılık hiç değil… Tapulu malın senin bu yürek! Bir yatımlık da değil, bir bakımlık da, bir günlük de değil! Bir ömürlük…

İyi değilim, biliyorum. Belki de saçmalıyorum, aşkta olur bu tür vakalar Papatyam hoş gör beni. Beğenmiyorum halimi. O eski ben değilim Papatyam! Ahirim sensin diye düşünüyorum. Düşünüyorum kafayı yiyorum. Bir çıkış yolu göster, bir kapı aç, bir nefes ver, bir umut ol! Yoksa kafayı yiyeceğim, aklımı oynatacağım, canımı alacağım!

Daha bir esmerim, daha bir demliyim, daha bir mahzunum! Nutkum tutulmuş sanki! Tutkum sensin tek!

Canıma kastettiğin yere gidince bakıyorum sağıma soluma, önüme ardıma, burada mısın diye… Kocaman bir boşluk hediye ettin bana! Değdiğin yerden başlayan bir uçurum açtın yüreğimde!

Ben seni seviyorum Papatyam, seninle olmak istiyorum. Tenim tenin karışsın istiyorum, canım canına değsin aklım aklına bulaşsın…

Kalemimi kırmak istiyorum artık! O yoksa ben niye yazıyorum ki! O okumuyorsa ben neyi kime yazıyorum ki! Dünya âlem sele gitse bana ne? Bana ondan gayri ne var? Kimden hayır var bana ondan başka? Susuyorum artık, içimi cehenneme çeviriyorum. Papatyalar dururken hayalimde dikenleri büyütüyorum.

Güneş düşse semadan, ay kaybolsa geceden, yıldızlar aksa yüreğimden ne olacak ki! Yağmurlar dinse hep toprak kavur kavur kavrulsa yüreğime benzer mi ki? Gözlerim kupkuru şimdi yüreğim çatlak mı çatlak… Ömrüm zehir zıkkım tadım tuzum yok…

Bildiğim tek şey seni sevdiğimdir. İnansan da inanmasan da gelsen de gelmesen de sevsen de sevmesen de bu benim gerçeğimdir. Ben hiçbir kimseyi seni sevdiğim kadar sevmedim.

Ve ben iyi değilim, biliyorum. İyi değilim. İyi olduğum tek şey seni sevmemdir. Gerisi benim sancılı hikâyemdir. Sana merhaba diyorum satırlarıma son verirken! Umarım ki bu merhaba yeni birlikteliğimize kapı olur Papatyam!

 

( Sahibini Bilen Mektup başlıklı yazı GürhanGürses tarafından 15.09.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu