Farz et ki yoktum hayatınız da…
Renklerden biri eksikti, ne çıkar. Beyaz yokmuş, o kadar güzelliğin arasında yokmuşum; kimin umurunda mı diyorsun?


Mesela…

Dokuz ay hiç olmadım bedeninde. Mideni bulandırmadım, başını döndürmedim. Usulca gezinmedim karnında. Küçük ayaklarımla büyük tekmeler atmaya uğraşmadım. O sancı yoktu. Elemi kadar mutluluğu da büyük olan bu acımasız dünyaya beni getirmedin. Bağrına bastığında, alnından süzülüp gözyaşlarına karışan pırıltılar değildi yüreğime düşen. “Annem” dediğimde yavru bir kuş gibi çırpınmadı yüreğin.

Zaten…

Beklettiğimde seni kapı önlerinde, dokuz doğuran sen değildin. Sevinç çığlıkları atarak kucakladığında, üzerine hiç kusmadım. Geceleri uykusuz bıraktığımda, sabahları şişmiş gözlerle işe gitmedin. Akşam dönüşlerinde emekleyerek seni kapılarda karşılamadım. Senden önce elindeki çikolataya gülümseyerek bakmadım. “Babam” diye kucağında ağlamadım. En güzel günümde bembeyaz elbisemle, beni sevdiğime emanet etmedin.

Farz et ki…

Pabucunun tekini dama attıran ben değildim. Kıskançlıktan saçını çeken, elindeki oyuncağı çekiştirip alan saklayan… Düştüğümde kaldırdığın, ağladığımda yanağıma öpücükler kondurduğun… Aynı odayı paylaşıp; Geceleri mutfaktan gizlice aşırdığımız muhallebiyi keyifle yiyen biz değildik. Sırdaşım. “Kardeşim” diyerek yüreğimi çalanı, ilk sana itiraf edip omzunda ağlayan, sana duygularını açan bu kalp değildi.

Yoktum…

Göz göze geldiğimizde, nefes alışını değiştirip solunumunu bozmadım. Kalp atışlarını hızlandırıp, yakmadım yüreğini alev alev. Uykusuz, hülyalara salıp yıldızlardan fal tutturmadım. Aşkın tarifini aratmadım. Yağmurda köşe başında dönüşümü hiç beklemedin. “Seni Seviyorum!” dediğinde gözyaşlarıyla boynuna sarılan ben değildim. “Aşkım!”

Farz et ki bunlar hiç olmayacak, dedin ve gittin!

Ama ben bilseydim geldiğini… Şafaksız gecelere razıydım seninle. Benimle, bende. Öğrendiğimde seni, kanatsız uçtum gökyüzünde. Artık “Farz etki yokum.” diyemiyorum. Küçük beyaz bulutumsun, usulca gezinen yüreğimde. Yoksan olmayayım kimsenin hayatında. “Bebeğim!”
( Farz Et Ki Yoktum! başlıklı yazı BirgülERDOĞAN tarafından 4.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu