Bazen; s/öz yanar, anlatılmaz. Alev olur duygular, yalnızca tek kişi görse yeter dumansız alevi. Kor misali içten içe yanar…

Bazen; sarmaşıktır sarar ruhu, tatlı bir serzeniş olur.  Ürperir bedenin, yanar dilin, anlatılmaz. Yaşanır yaşlı gözlerde…

Bazen; umarsızca bir söyleyiş, yaradır dilin ucunda. Uçurum kenarında açan bir çiçektir sevilene verilecek.

Bazen; serserice bir bekleyiş sevmeyi bilene hediyedir. Arı gibi birçok güzellik gezip, ustaca örülmüş bir ağa takılmak ve kurtulmayı istememektir.

Bazen; bir damlaya “aşk” adını koyup onu gözlerinde saklamaktır. Yaz yağmuru gibi hızlıca gelip, güneşi görünce anında kurumaktır.

Bazen; yutkunamadığın bir yumruk olur boğazında. Ne nefes alabilirsin ne de gitmesine izin vermek istersin.

Bazen; pamuk ipliğine bağlanır az sonra kopacağını bile bile yaşanır. Bir anı ömre bedeldir. Parmak uçlarından dökülür sevgilinin saçlarına.

Bazen; bir kitaptır okunur, sonu merak edilmez, sıkışır kalırsın sayfaların arasına. Yalnızca iki kahramanı olan dizeyi soluksuz ve defalarca okumaktır.

Bazen; rüzgârın koynuna alıp uçurduğu kuru bir yapraktır. Ya bir ateşe ya da sevdanın kucağına bırakır; iki türlüde yanarsın.

Bazen; yağmurda beraber ıslanmak sevgilinin saçlarından süzülen damlaların dudağına düşmesidir.  Hiç konuşmaz sadece ıslanırsın sırılsıklam.

Bazen; sessizce giderken yüreğini ona bırakmaktır. Geri dönüşü olmayan yola isteksizce yürümek ve ölümü düşlemektir…

( Bazen Aşk... başlıklı yazı BirgülERDOĞAN tarafından 27.03.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu