Hişt biraz sessiz!
Her cenaze sessizlik ister
Vadesi dolmuş içten içe
Bilmem kaç halkalı tahtalar içinde...


Kulaktan kulağa fısıltılarınız dikkatimi dağıtıyor. Cenaze var diyorum. Ölü bir ağaç eşliğinde sessiz bir tören olmalı diyorum duymuyorsunuz. Ona benziyorsunuz. Önce yeşeriyor, dal budak salıyorsunuz. Kollarınız göğe yaklaşıyor, ayaklarınız toprağın dibine dibine. Olduğunuz yerden bir adım ileriye gidemiyorsunuz. Güneşe bakıp gülücükler saçıyor nefes aldırıyorsunuz. Geceleri binlerce kuş, böcek tünüyor üzerlerinize. Ona benziyorsunuz, biraz da bana.


Çok sürmez birazdan normale dönersiniz
Açılır saçlarını denize uzattığım şehrin hudutları
Kırıklarını kestiğim perçemlerinden asılırsınız
Güle oynaya kanıma girersiniz


En kıdemliniz bir adım öne çıksın!

Yas benim yasım… Bu şehirde ne ölümler gördüm doğumlar kadar,alışığım.. Tığ teber gelen de oldu, mangal yüreğini omzunda taşıyan da. Tek papatyayla gelen de, burnu boyunu aşan da. Her ne olursanız, kim olursanız olun hürmetle karşılandınız. Kırmadınız mı, kırdınız…Ölümünüz kadar acıtmadınız.


Lütfen sessiz, ama sakin !
Kütük gibiyim biraz
Biraz dengesiz…
Çilingirsiz açıldı yine göz kapılarım
Teneşirde az önce birinizi yıkadım
Az önce şehrin kütüğünden düştü biriniz


Tamam, itiraf ediyorum; şair olsaydım lafı böyle dolandırmazdım. Böyle uğraştırmazdım sizi. Yüreğimdeki son ayaklanmanızdan sonra beynimdeki suya toplandınız biliyorum. Ama bu şehri seviyorsanız manzarasına katlanmalısınız.

Tamam, itiraf ediyorum;
Bir bir ölüyorken siz hayallerim, şimdi hem tabut hem cenazeyim. Ellerinizde morarıp ufalanan çam sakızlarını sürerken, yarınlara yapışır mısınız diye denedim.


Özlem Pala
( deyip Geçiniz başlıklı yazı ozlem--pala tarafından 11.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.