Ey ömrümün pahası, bakmaya doyumsuz yakut !

Kapatma, bırak !...

Bergamut kokulu rüzgarlar değsin nazeninime. Kapatma kalsın ! Karası, onulmaz yarasına yer etmiş biçarede. Öylece, öylece duru, dupduru göl kenarında dinlensin ruhu. Arınsın, arındırsın, arsızlaşsın, sahiplensin teninin her dokusu.

Bırak ! Denizin hırçın dalgası olsun boğum boğum. Boğulsun ’’Ben’’denilen virane. Boğuldukça yeniden doğsun, maviler doğursun o eşsiz efsane. Vursun kendini sahillerine, ufalansın...Kum olsun. Göğe aksi düşsün ve yorulsun göğün husumeti.

Kapatma! Kana kana içeyim düşlerimin sebilini...Ve ay vursun şavkını seyredeyim.

Başak tarlasının kehribar rüzgarı...Ben, o rüzgarda kavruk yüzüme çiy tanesi olup düşmeni özledim. Güzün asaletiyle cenk edişini, yaz olup çiçeklenişini, çölde serap, düşten firak oluşunu özledim.

Kapatma!...

Öyle bir aç ki; Zühre, ismi konmamış çiçeklere bürünsün...Açtıkça sarhoş olsun ömürsüz kelebekler...Del olsun yılanlar, bitap düşsün.

Ah!...Efkarımı öldüren mey !

Sesiyle mest olduğum ney olsun adın. Notalarca dağılsın damarlarıma, uzaklara götürsün. Yokluğun, yokluğun zül olsun!

Kapatma!...

Lal olsun dilim , Leyla’yı destanlarda unutturmazsam. Lal olsun, bu masalı binlerce gece binlerce kere anlatmazsam. Bakmaya doyacaksam ve çağıl çağıl çağlamayacaksam. Erimeyeceksem dirhem dirhem, bitmeyeceksem lal olsun !

Kapatma !...

Kuramadığım cümlelerim karanlık mahsenlerinde kendini unutmasın ve kahrın girdabında yolunu şaşırmasın ben. Gizem şallarına bürünüp bertaraf olmasın, bende çepeçevre kanıma karışan sen...

Kapatma!...

Of !...Deli poyraz kapatma!

Kapanırsa, o vakit başlayacak ihtilal. Kuş gibi çırpınacak bir avuç kan pıhtısı...Ve buğuz edecek kirpiğimin altında gün yüzü görmeyene...Açacak, sevgili vuslatıyla kollarını yerin yedi kat dibine...Küçülecek bu deli pervane...

Ah!...Anlasana, anlasana beni ! Kapatma ! Kıskanıyorum kirpiğinin her değişini..

Yoksa, yoksa...

Yok olup gideceğim bir kere dahi kaçırırsam bu ayn seferini...




Özlem Pala
( ayn Seferi başlıklı yazı ozlem--pala tarafından 14.10.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.