1 A Ş K I N P E Ş İ N D E

Hayatta en acı şey; bedenin yalnız, yüreğin ıssız kalmasıdır diyerek girdik kitabı okumaya okudukça içten içe kahrettim ve esefle kınadım olan bitenleri.Bazen sahi kader midir bunca yaşadıklarımız diye sorar insan. Ama aslolan kaderimizi yaşarken içinden gelip geçenlerin geride bıraktıkları. Bir infial var içimde, içimde ki infial hemcinslerime dair. Hayatın ta kendisinde va rolan Mükremin’ler, Salih’ler, İsmet’lerin geride bıraktıklarını nasıl anlatabilirim ki bir erkek olarak. Gerçekte yaşadığım tanıdım bir şair arkadaşımı 3 çocuğuyla birlikte bırakıp giden bir baba geldi gözümün önüne ama ne baba. Gerçekleri kendi eksenlerinde kuran insanlar yalan hayatlarını sürdürürken neyin nerede olduğunu yerli yerine koyan kader, Kader’in yaşadıklarını bir tepsi gibi sunarken önümüze ben bir erkek olarak kadını baştacı yapan bir dinin mensupları olmamıza rağmen bu denli ezen bu denli horlayan bu denli kanını bile somuran insanlara ne insan ne Müslüman  gözüyle bakarım.


Kaderin kaderi yazgısını bu hale getiren hemcinslerimi en şiddetli şekilde kınıyorum. Ve Kader kadersizliğin kurbanı olarak çıktığı yolda hiç bırakmadı Zaferini ama bence asıl Zaferi öte dünyada olacak. Bahtsız bir günde umutları kırılırken gülemeden göçtüğü dünyadan öte yanda soracak bütün hesaplarını artık. Ama ne Mükremin’e ne Salih’e nede İsmet’in yanına ilahi adalet kar bırakmaz yaptıklarını. Acı olan meselelerden biride bakıp görüp sessiz kalanlardı değil mi. Oysa haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandı, onlar şeytan olmayı tercih ettiler bana göre.


Yaşamanın anlamını yitirdiği yerde yüreğin acılarıyla baş başa kalmak en büyük hayat yüküydü omuzlarına. Hiç kendi için yaşamadan. Beyaz bir gelinlikle sevdiğine ulaşamadan nihayete erdi kader. Kaderin cilvesiydi bel ki bu ama hiç pes etmeden göçüp gitti anılar, ardında izi kalan. Belki  Allah'ı daha iyi tanıyacaktı efendinin ifa gibi gelen sohbetlerinde ama vakit yetmedi. Aşkın peşinde bir Musa’ya ulaşamadan soluk soluğa bitti. 2 gün içinde bir sonraki sayfayı merak ederek. Büyük adımlarla çıktığın yazın yolunda büyük bir adımın daha oldu kardeşim. Her daim başarılarının devamını dilerim.


ADEM EFİLOĞLU


NOT: KİTAP BÜTÜN İNTERNET KİTAP SİTELERİNDE SATIŞA SUNULMUŞTUR.



( A Ş K I N P E Ş İ N D E başlıklı yazı AdemEFİLOĞLU tarafından 25.10.2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.