İNSANI TANIMA SANATI

KONU: Yaşam kavgası ve sınavlar

İnsanı tanıma sanatı olarak bu kez yaşam kavgası ve sınavlar ön planda olacak. Malum ben ve yaklaşık 1.5 milyon genç haftaya YGS(Yüksek öğretime geçiş sınavı)''ye gireceğiz. Şu anda bir çok arkadaşım beni ve bende bir çok arkadaşımı rakip olarak görüyorum. Kimi zaman dilek tutsakta ''umarım başarılı olursun'' gibi sözlerle rakibimizi motive ederek beraber güç çalışırken, kimi zamanda birileri gelip bize '' oo bitirmişsin kesin kazanırsın'' diyerek aslında yüreğimizde derin yaralar açabilir.
İnsan düşünen bir varlıktır. Bu nedenle ben de çoğu kez sınavlarda bu duruma maruz kaldığımdan dolayı kendimi başarısız göstermek durumunda kalmıştım. Bu bende bir şey kaybettirmedi. Ailem sadece biraz ümitsizliğe düşse de ben onlara kazanacağımı söyledim.

Yaşam kavgası aslında öğrencilik yıllarında başlar. Bir şeyleri öğrenmek için yalnız bırakılırız bir odaya. ''Hadi bu kitaplar okunacak, bu sorular çözülecek, bu deneme notunu yükselteceksin, bunu yapıcaksın şunu yapıcaksın vs.'' Çoğu zaman bunaldığım konulardı bunlar. Çoğu kez arkadaşlarım bu stresten dolayı kaybedersin dedi. Böyle söyleyen arkadaşlardan mümkün oldukça uzak durmaya çalıştım. Sizlerinde durmasını istiyorum sevgili öğrenciler.

Hayatta kalıp savaşmak zordur! Bu zorlukları yenmenin artık bir vakti geldi sanırım. Güvenmek çok önemli ve insanı güçlü kılan bir özelliktir. Güvenini kaybeden insanın aslında hayatını da kaybedebileceğini unutmamalıyız. Bu konuda çoğu kez araştırma yapmışım. İnsanlarda bir huzursuzluk var. Sabahları yüzünü bile yıkamadan gelenler oluyor. Sırf bu sınav geçsede kurtulsak diye. Şu an ben bile acı çekiyorum. Koroner (kalbi besleyen) damarlarımın bile bazen tıkandığını hissediyorum. Ve kopmamaya çalışıyorum.

Çok çeşitli insanlar yaratıldı yeryüzüne. Her insana farklı düşünceler farklı huylar farklı anlayışlar verildi. İnsanların kendini geliştirmesi için ortam oluşturuldu. Allah''ın ilk ayetinde ikra(oku) demesiyle başlanan okuma macerası günümüzde son hızla devam ediyor. Sınavı kaybetmek kolaydır.
Kağıtta bir şeyler uydurursun verirsin. Ama, ilerde seni bekleyecek sürprizlerden haberdar mısın? _ Hayır!

Neye yaradı derseniz o hayat hiç bir şeye yaramadı. Aksine koskoca bir yıl gitmiş oluyor. Yabancı ülkelerde ve özellikle gelişmiş ülkelerde lise hayatı boyunca aldığı not ortalamasıyla üniversiteye yerlerştirilme durumu var. Şu an ''Amerika'' gibi bir devlette okumak, ayrı bir güzellik olsa gerek. Öğrenci en azından kendini biliyordur. Arkadaşlarla konuştuğum da bana diyorlar ki '' Abi biz sözel öğrencisiyiz mat. bilsek EA(Eşit Ağırlık) ve ya Say(Sayısal) a geçerdik.

Durum kritik ve bu duruma yaşam kaygısı da yaşam kavgası da eklenince daha zor oluyor. Üstelik ekmek aslanın ağzındayken aç kalmak bu durumda kolaylaşıyor ve önlem alınmadığı zaman ölümler çoğalacak ve hırsızlık kapkaç gibi suçlar artacak. Bu da bu uygulamaları oluşturanların toplumda saygılı bu durumdan mağdur olanlarında hırsız ve toplum düşmanı ilan ediyor. Yaşam kavgasında bir gün şahlarda piyonlar gibi mat olur.. sınava girecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Bizi piyon gibi kullananlara şah olduğumuzu gösterelim arkadaşlar..

ALİ ESAT(ÜMİT) TAŞ..
ZAMAN, MÜREKKEBİN SON DAMLASIDIR...




( İnsanı Tanıma Sanatı 2 başlıklı yazı ali-esat-tas tarafından 6.04.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.