DİKKAT GENÇLER (2)

Güvensizliğin asıl kaynağı, sevgi ortamının oluşturulmaması diye yorumluyor uzmanlar ve sistem olarak haklı yanları var.

Bugünkü başarılı ve bilinçli insanlara baktığımızda, bir çoğu yoksul(anne veya babasını veya her ikisini de kaybetmiş) çocukluk geçirmişler. Kendileri gibi yoksul olup da kötü alışkanlık edinenlerle aynı yola girmemişler ve hayatın karanlığında kaybolmayıp herkesin saygı duyduğu insan olmuşlardır.

Sorun olarak teşkil kabul edilen olayın aslı şuradan kaynaklanır:

1) Kişisel gelişimi etkileyen faktörler

2) Anne ve babanın çocuğu üzerideki sorumluluğu

3) Çevrenin o gençte uyandırdığı düşünceler

4) Arkadaşın genci etkilediği ve etkisinde bıraktığı noktalar(bence en önemlisi de bu)

İnsanlar, kişisel eğitimini ailesinden (yani annesinden) alırlar ve yeni gördükleri şeyleri annesine sorarak öğrenmek isterler. Büyürler, ve okula başlarlar. Yavaş yavaş okuldan bilgiler alırlar ve liseye kadar gelirler.

Liseden sonra ergenliğe adım atan insanları bir takım olaylar, kıskançlıklar, entrikalar etkiler. Çevresindeki arkadaşlarının Karşı cinsleriyle muhabbeti, yakınlaşması kendisini kıskançlığa iter. Arkadaşıyla aynı kızı(veya erkeği) sevmesi, yıllarca birbirleriyle dostken düşman olması gibi gözlemsel olaylar görünür.Düşünceleri yavaş yavaş çökmeye başlar, bildiklerini tersi şekilde uygular hale gelir. Kabuslar görür ve kıskançlıkları daha da artar. Aşık olur karşılığını alamaz ve kendine zarar verir(bugün bizim sınıftaki bir arkadaşımızın yaptığı gibi) Kendisini seveni görmez ve Allah`a isyan eder ve kendisinin neden bu hale düştüğünü araştırır. Ciddi bunalımlar ve psikolojik kronikler geçirir. Düşünmez hiç bir zaman kendisini, sadece sevmek için yaşadığını söyler.

Yukarıda belirttiğim gibi olan insan tipleri çoğunlukla görülen kişilerdir. Aslında böyle insanlar ne kendisini düşünür ne de sevdiğini zannettiği insanı düşünür. Düşündüğü tek şey hırsıdır. Mantıklı düşünmek gerekirse insan, yirmi dört saatlik bir varlıktır.(Çünkü bugün yaşayıp yarın yaşayacağı belli olmayan canlı) Bu yirmi dört saat içerisinde 7-8 saat uyku, 7-8 saat iş ve geriye kalan sadece 8-9 saatlik bir dinlenme, eğlenme modundadır insan...

Gençlerin dikkat etmesi gereken en önemli konu içkidir.
İçki faydalı bir şey olsaydı eğer, ilahi güç onu yasaklamazdı, rakı da metil alkol yerine etil alkol kullanıp insanları kör, sakat ve bronşit rahatsızlıklara itmezdi. Geçenlerde içki yıllarca içki içen adamın ağzına baktığım da morlular, şişmeler insan dayanamazdı bunları görmeye, bu tür kişiler sonra da `Allah`ım neden bana bu acıyı yaşatıyorsun ben bunu hak edecek ne yaptım haksızlık bu` diyerek isyan ediyorlar. İnsanlar bilmiyorlar ki yaptıkları her kötülük kendilerini, yaptıkları her iyilik de yine sade ve sadece kendilerine dönecektir. `Hz. ALİ(r.a) sahabelerden birileri demişler ki , ya Ali sen bu dünya da kaç kişiye iyilik yaptın? Hz. Ali, onlara `ben kimseye iyilik yapmadım ben sadece kendime iyilik yaptım iyilik yaptıklarım sadece bana gösterilen bir nedendi` diye cevap vermiş...

Gençler, görüyoruz ki bu dünya da kötülük yapanlar kötülük iyilik yapanlar, iyilik görüyor. Nefsinizde var, aklınızda seçim sizin uyarsan aklına, olursun mutlu, uyarsan nefsine olursun suçlu...


devamı gelecek sevgilerimle...




( Dikkat Gençler (2) başlıklı yazı ali-esat-tas tarafından 3/25/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.