Adını duyunca  tüylerimizin diken diken olduğu,tiksindiğimiz ve her keresinde elimize almayacağımıza yemin edip fakat onsuz da yaşayamayacağımıza kendimizi inandırdığımız bir illettir bu sigara,her yaştan kulllanıcısı var neredeyse.Özellikle ergenlik döneminde özentiyle başlayıp ömür boyu başımıza musallat olan bu kötü alışkanlığı bırakmak için çeşitli kampanyalar elbette düzenlenmektedir.

Rahmetli dedem şöyle dermiş:
"Bir kimse bir kimseye düşmanlık yapmak isterse  onu sigaraya alıştırsın."

Markalar,sosyal yapımızın anatomisini gözler önüne serer.

Öyle ki bizim çocukluğumuzda Birinci;çiftçilerin,gariplerin sigarası  olarak anılırken,Samsun ve Maltepe  zenginlerin  sigarası sayılırdı.

Büyük eniştem,elli yaşında,çay ile sigara onun hayatının bir parçası,ben kendimi bildim bileli sigarayı bırakacak,en fazla altı ay dayanabildi şimdiye kadar.

Ablam ile tatlı bir atışması vardı,hem güldürdü hem düşündürdü:

-Sen bundan  sonra  sigaraları biraz fazlalaştır.
-Neden, hayatım?
-Emekli oldun zaten,çocuklar da büyüdü,sen tıpış tıpış ebedi  yolculuğuna  doğru yol almana bak!
( Sigara başlıklı yazı berberce tarafından 4/30/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.