1 Duvar Ustası
Vaktiyle şehrin en ünlü ustasını  bulup öyle bir duvar öreceksin ki ne fırtınalar yıkabilsin ne depremler yıkabilsin demişler,sana istediğin kadar mühdet ve istediğin kadar akçe."
Hemen işe koyulmuş duvar ustası ve gece gündüz demeden canını dişine  takarak çalışmış ve işi bitirmesine  az kalmış ki yoldan  bir yaşlı kadın geçmekte.
- O kişi sensin ha,demiş yaşlı kadın kan ter içinde çalışan duvar ustasına.Kendime değil sana acıyorum.
Yaşlı kadının bunamış olabileceğini düşünen duvar ustası,merakla sormuş:
-Ben kime,ne yaptım ki teyze, bitirmem gereken bir iş var onun  için uğraşıyorum.
- Dünyada ve ahrette sana  hep beddua edecekler.
 Usta iyice kızmaya başlamış,teyze demiş,benim yaptığım binalarda oturanlar bana hep dua ettiler neden beddua etsinler ki?
- Oğlum demiş yaşlı kadın,buraya ne yaptığını biliyor musun?
- Biliyorum teyze demiş,duvar ustası,ailelerin oturabileceği sağlam bir bina inşa ediyorum.

Orasının bir hapishane olacağını  yaşlı kadından öğrenen duvar ustası,elinden keserini bırakmış,ıvır zıvırını toplamış ve  aldığı yüz akçeyi iade etmiş.
( Duvar Ustası başlıklı yazı berberce tarafından 26.04.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.