Bütün gün koşturmaktan yorulmuşsunuz,şeflerden  azar işitip trip  yemişsiniz,aklınız darma duman,ayaklarınız sitem ediyor,omurgalarınız size posta koyuyor ve kollarınız sizden hesap soruyor...Aslında hepsi aynı mesajı veriyor ama anlayan,dinleyen yok:"Çok çalışana çok para mı vereceklerini sanıyorsun? Eller sana uymuyorsa sen elllere  uy,bırak inceldiği yerden kopsun!Sorumlular,sorumlu gibi davranmıyorsa suç senin mi,sen mi kurtaracaksın dünyayı?"

"İş yerine dedikodu yapılıyorsa ve şefler  de buna göz yumuyorsa,herkes halinden memnunsa,sen sözünü kime geçirebilirsin?Bazen iş yapmak,çene yapmak kadar işe yaramayabilir, senin yeteneğini,becerini ve tahsilini  dikkate alan  hiç olmaz."

"İki yol var önünde ya bırakıp gideceksin ya da herşeyi görmezden gelip sabredeceksin.Şimdi ikincisini tercih ediyorsun ama  öyle an gelir ki  birincisini tercih eder tazminattan da olursun."

Servisin en arka koltuğuna oturup günün yorgunluğunu atacağım 20 -25dakika süren kısa yolculuk esnasında ya müzik dinleyerek ya da hayallere dalıp kafamı dinleyeceğin,aracın kliması çalışıyor zaten serin serin.Önümdeki koltuğa iki kız otururken  sol tarafındaki koltuğa bir genç oturdu ki,çileden çıkardı beni,her dakika burnunu çekiyor.
"Madem ki  hastasın arkadaş git rapor al,istirahat et,bunca insanı rahatsız etmekten ziyade bu hastalığı bulaştırmana  ne hakkın var?"diyesim geliyor,diyemiyorum.

Neyse ki benden üç durak  önce indi de  rahat ettim on dakika.
( Uzun Yolculuk başlıklı yazı berberce tarafından 27.08.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.