Bizler  o günleri görür müyüz Allah kerim ama her çalışanın hayalidir emekli olmak.Ülkemizde bu konuda sıkıntılar yok mu,var, hancı ağlar hamamcı da ağlar sözü  her şeyi özetliyor nitelikte.Kimi yaşını doldurmuş ancak  yeterli pirim gün sayısı yok kiminin ise pirimi var fakat yaşı küçük,sorun buradan başlıyor işte.

Erkekler için askerlik borçlanması var,  askerlik vatan borcu değil miydi?Zorunlu olarak işinden gücünden ayrılan  gençlerin  askerde sigortaları neden devlet tarafından  yatırılmıyor?Her Türk evladı  şehit ya da gazi olmak  için can atmıyor mu askere giderken?

"Bizim emeklilik mezarda"diyerek gır gır geçiyoruz arkadaşlarla. Emeklilik yaşı bence 50 -55 yaşlarında olmalı, kadın erkek farketmez.Diyorlar ki:"Yabancı turistler gibi  bizler de  tatile gideriz."Buna  kargalar bile güler onlar yetmiş yaşlarında ama otuz yaşındalarmış gibi dinamik ve enerjik,bedenen ve ruhen dinç;ülkemizde ise bu yaş gruptakiler ya huzurevinde ya hastanede  ya da  yatalak.Yaşam kalitesinin  farkı  göz önüne alınırsa bu tatile çıkma hayalinin suya düşme ihtimali içten bile değil.

"Beni para değiştiremez,para beni harcamaz ben parayı harcarım,para beni bozmaz ben onu bozarım,para mutlu etmez,huzur  bozar."diye kendini kandıranlar,paranın gücünü küçümseyenler  vardır  onlar için işte örnek:
İşyerimizin en yaşlı çalışanı Fatma abla dominant bir insan,konuşmazsan konuşmaz,eşinden ayrılmış yalnız yaşıyor bunun etkisinden midir nedir devamlı gergin,  keyifsiz ve surat asan tiplerden.

Bugün çay molasında yanımıza gelip selam verdi  ama sevincinden havalara uçuyordu sanki,hayatında bir değişiklik olduğunun ispatıydı bu,erkek arkadaşının olduğunu biliyordum tam soracaktım ki:
-Çikolatamı yediniz mi?
Herkesi tersleyen,gözgöze gelmekten bile kaçınılan ve soru sormaktan  çekinilen  işyerimizin temizlik işçisi  Fatma hanım gitmiş,yerine başkası gelmiş.
-Nikahı bastın mı yoksa dedim, gülüştük,gözlerinin içi gülüyordu:
-Emekli oldum.

( Emekli Olunca başlıklı yazı berberce tarafından 6.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.