Her günümüzü son günümüzmüş gibi hatta her dakikamızı son dakikamızmış gibi yaşamak ya da yaşayabilmek  insan olabilmenin ilk şartıdır.Hiçbir şey bizim değildir  hayatta bizler sadece emanetçi  fani kimseleriz,kim nefesini 5 dakika tutabilir?Kim yemeden içmeden ve uyumadan dinlenmeden yaşamını devam ettirebilir?

Boşuna dememişler ölümün  zamanı, mekanı ve yaşı yoktur diye;yüz yaşında ölenlerin olduğu gibi dünyaya gelmeden  üç-dört aylıkken düşük  olup ölenler de var.Ama  insanoğlu   herşeyi bildiği halde bilmemezlikten gördüğü halde görmemezlikten gelir çünkü nefsine zulmetmek yerine itaat etmeyi tercih eder ve  böylece iki dünyasını da tehlikeye  sokmuş olur.

Hem komşumuz hem de meslektaşım olan Mustafa'nın  acı haberini almanın derin üzüntüsü içerisindeyim.Mevlam önce ailesine sonra tüm sevenlerine sabırlar versin,ömrünün baharında(30 yaşında) aramızdan ayrılma sebebi,kalp krizi.Bahanesiz ölüm olmaz.

Hayvancılık yaparlardı köydeyken Mustafa'nın güttüğü sürünün  peynirini ve kaymağını   az yemedik, çok iyi komşumuzdular.Karda kışta,yağurda çamurda ailecik  namuslarıyla  ekmeklerinin peşinde koşan  iki temiz yürekli delikanlılardı.Yedi-sekiz yıl evvel şehre göçmüşlerdi:
"Anne köyümüze dönelim,ben buralara alışamadım,bir inek alıp besleyelim geçimimizi onunla sağlarız,babam ile abim burada kalabilir ancak biz gidelim." diyerek annesinin feryat etmesi yürekleri dağladı.

"Dünyanın terazisi yanlış tartabilir ama yaradanın hak terazisi  hiç şaşmıyor.Kader öyle güzel ölçüp biçiyor ki kötülük ya da iyiliğin  karşılığı bir süre sonra kulaklarınıza geliyor.Sonra  bir kez daha Allah'a yürekten hamdolsun diyorsun." diye alıntı paylaşmış en son sosyal medya  hesabından "Dön Gel Birtanem"şarkısının fon müziği eşliğinde. 

Diğer paylaşımı ise şu:"Değer verince değişmeyen insanlar istiyorum."

Evet Mustafa'm ne değişmeyen insanlar  bulabileceksin artık ne köyüne  dönebileceksin,bizler senden razıydık Allah da senden razı olsun,rahmet eylesin  ve mekanın cennet olsun.
( Mustafaya Veda başlıklı yazı berberce tarafından 8.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.