Fazla değil bundan on yıl öncesinde duraklarda ve   bazı elektrik direklerinde;boyacı,sıvacı,aşçı,bulaşıkçı,şoför,terzi,kasiyer aranıyor  gibi iş ilanları  olurdu,bugün ise şu gözüme çarptı: " Sosyal medya uzmanı aranıyor.Tekstil fabrikamızda  çalışacak,web tasarı yapabilecek,kendine güvenen,yenilikçi ve girişimci arkadaşları aramızda görmek  isteriz."

Yazılım uzmanı denilse tamam anlarım ama "sosyal medya uzmanı"diye yeni bir meslek  türü çıktı da benim haberim mi yok? Cinsiyeti,yaş aralığı ve maaşı  belirtilmemiş yani yediden yetmişe herkes  başvuru yapabilecek. Peki kriter ne olacak  acaba?  Arkadaş sayısı mı? İçerik sayısı mı? Tıklanma sayısı mı? Etiketlenme ve etiketleme sayısı mı? Eğer  böyle ise bu iş ilanını vermek yerine fenomen olan birisine bu  teklif sunulsaydı daha mantıklı olmaz mıydı?İlkokula giden çocuğun da sosyal medyası var,seksen yaşında Hacc'a giden Hasan amcanın da,hangisinin uzman olduğuna  nasıl karar vereceğiz?

Herhangi bir konuda uzman olabilebilmek  için okulunu okumanız lazım,diplomanız olmalı.Bu da yetmez gerekli kurslara katılıp sertifikanız olmalı.O alanda  tecrübeniz olmalı ve en önemlisi   o alanda yetkiniz olmalı örneğin insan kaynakları uzmanı,hukuki süreçleri bilerek işten çıkartabilir.Doktorlar ise  hastanın amaliyat olmasına karar verebilir veya hastanın durumuna  göre amaliyatı erteleyebilir hatta iptal edebilir.

Sabahtan akşama kadar sosyal medyadan çıkmayan yaşlı başlı teyzeler de uzmandan sayılabilir mi?

Spor,siyaset,moda,doğa,din,edebiyat,müzik,eğitim,yemek gibi alanlarda içerik üretenlerin hangisi uzman olabilecek?

"Cesur"adı altında mahremini gözler önüne serenler...

Şaka bir yana,ben bu işin içinden çıkamadım  ancak benden sosyal medya uzmanı olmayacağını  çok iyi anladım.
( Sosyal Medya Uzmanı başlıklı yazı berberce tarafından 11/3/2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.