Yeni evlenmiş bir genç, sabahın köründe oltasını alıp  balık tutmaya gidince  komşularının aklında soru işaretlerinin oluşmasına neden olur. "Deli bu adam,gül gibi karısı  yatakta uyurken o balıkları tercih ediyor."diyen de vardı; "Bu adamdan sadık koca  olur çünkü karısını uyandırmaya kıyamıyor ve  sofrasını düşünüyor,tuttuğu balıkları bir güzel kızartıp karısıyla yiyecekler aşkın şevkiyle,"diyen de vardı,
"Kadın ilk günden otoriteyi sağlamış,kendisi en kıdemli  subayken kocası rütbesiz asker."diyen de.

Günler sonra  bu durumu arkadaşına şöyle anlatır:
" Eşimle severek evlendik ve onu incitmeye çok korkuyorum bazen agresif  davranabiliyorum fakat bu sorunumu kendi kendime aştım desem yalan söylemiş olmam.Çocukken dedemin köyüne  götürürdü babam yaz tatillerinde ve dedemin üç- beş kuzusu vardı köye yakın meralarda onları otlatırdık.Dedemin  çoban arkadaşları gelir beni  sevip bana harçlık  verirlerdi.Dedem ile  Katil lakaplı o topal ve ak sakallı adamın konuşmasına şahit olmuştum.

'Çoban olmasaydın balıkçı olurdum çünkü ikisinin de ortak noktası,insana sabrı öğretmesi,'diyordu adam.

Sabır da bulaşıcıdır kin ve nefret gibi."
( Sabır başlıklı yazı berberce tarafından 5.11.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.