DOST  VE SIRDAŞ

Ağırdır sevgilerim her yürek taşımaz büyüktür umutlarım her omuz kaldırmaz  sonsuza denktir  dostlugum her insana değmez.

Dostluk ağlamaksa yüreğindeki acıyı paylaşmaksa  üzüldüğünde  sıcacık bir kucaksa  ve dostun için ateşe atılmaksa  dünya durana kadar dostumsun.Saate bakmazsısın kapısını çalabildiğin bir dostun olmalı (Nereden çıktı bu vakit dememeli) sormadan söylemeden anlamalı ,arka bahçede varlığını sezdirmeden  mütemadiyen  dikilen  vefalı  Bir ağaç gibi  köklenmeli hayatında  sen her daim onun orada olduğunu  his etmelisin ,ihtiyaç duydugunda  gidip gövdesine yaslanabilmeli   kovuklarına  saklana bilmelisin ,Kucak açmalı sena  güvenli  kolları.Dalları bitkin başına omuz  yaprakları kanayan yarana  merhem olmalı.

En mahrem sırlarını  verebilmeli  en derin yaralarını açıp göstere bilmelisinde, gövdesinde  serinlemelisin sorgusuz sualsiz ,onca dalkavuk arasında bir tek o  sözünü eğip bükmeden  söylemeli  yanlış anlaşılmayacağını  bilmeli.Alkışlandığında  değil  sadece  asıl yuhalandığında  yanında durup koluna girebilmeli , övmeli alem içinde   baş başaykende  sövmeli  ve sen  öyle düşünmelisinki  ona  övdüğündede sövdüğündede  bunun  sevdiğinden  iyilikten  olduğunu bilmeli   hak ettim diye  bilmelisin. Tek lifsiz  kefili olabilmeli  hatalarının  günahlarının  yegane şahidi de .

Seni senden  iyi bilen  sana senden çok güvenen  bir sırdaş. Gözbebeklerin bulutlandığında  yaklaşan fırtınayı  sezebilmeli  ve sen agladığında  onun gözlerinden yaş gelmeli , yaş  zorlu ve  vaz  geçilmez bir serüven  olmalı. Sevdiğin her insanın hayatına  bir anlam katmalı .Dostlar vardır  tanıştığın  gün dogar  gittiğinde ölürsün  dostlar  zamana ve darbelere  yollara ,hasrete  direnmeli.Dostlar vardır  közde mısır  kadehte şarap  ateşte  yanmanında  şarapla sönmeninde  tadı damağındadır. Dostlar  vardır  yüreğine kök salmış  Çınardır  hiç bir şey deviremez , gönülden gönüle kurulmuştur  köprüler ne yaşansa anlatılmaz.

Dostlar vardır  devam eder  ahrette . İşte böyle dostlardır her şeye lanet ettiğin  gün  bile  yaşamını güzel kılan .Gönül her yerde onları arar ve buldugunda haber gönderir bize  bir sıcaklı  yayılır  yüreğimize  bunda bir iş var  deriz  takılırız peşine  bu sırdaşın gönül dostunun….

( Dost Ve Sırdaş başlıklı yazı mehmet-erol- tarafından 23.11.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.