Mesleğimden iğrendim hayatın gerçeklerini gördükçe.. Cinayetler, ölümler, adam vurmalar.. "Gazetecisin; tüm detaylara kadar çekiyor ve araştıyorsun" dediler. Araştırdım, çektim ama vizör’den baktığım o ölülerde görmek istemediğim bir hayatı gördüm.  Bir an çekemeyecek oluyorsun, gözünü kapatıyorsun ama tekrar odaklanıyorsun o görmek istemediğin hayata. İnsan canı almak bu kadar basit mi diye düşünüyorsun. Cinnet mi geçiriyoruz diye tekrar tekrar soruyorsun kendine. 
 
Ufacık çocukları vahşice öldürenler, kadınları parçalara bölüp işkenceyle yok edenler. Bu mu olmalı bizim geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın hayatı?
 
Can mı almak, kan mı dökmek istiyorsunuz. Bunları sizin gibi değil ama sizden önce bizim için yapanlar var. Dönün de ayak bastığınız toprağa bir bakın. Dönün de neslinize bir bakın. Çanakkale’de, Galiçya’da, Balkan’larda, Trablusgarp’ta, Sarıkamış’ta, Yemen’de, Anadolu’nun aziz topraklarında ve daha nice yerlerde bastığın o topraklar uğruna, şehadetleriyle bizim dirilişimizi gerçekleştiren, ölümleriyle bize hayat veren Şehitleri de mi görmüyorsunuz? Siz ne için, neyin kanını döküyorsunuz?
 
Siz kimsiniz ki Allah'ın verdiği ve anneye emanet edilen bir canı alıyorsunuz? Siz kimsiniz ki en muhteşem eseri, özene bözene yetiştirilen, evladının canı yandığında yüreği parçalanan ailelerinin evlatlarını yok ediyorsunuz? Cinnet mi geçiriyorsunuz? Cinnet mi geçittirmek istiyorsunuz? Çok mu boşlukta kaldınız? İşsizlik size cinnet mi geçittiriyor?
 
Masa başında oturup bilgisayar başında keyifli bir iş ortamı mı bulamıyorsunuz? Anladım.. İş beğenmiyorsunuz, iş vermiyorlar değil mi? “Adam olacaksam inşaatta da çalışırım, simitte satarım” diyemiyorsunuz. Bir evden bilezik almak için o yaşlı kadının bileklerini kesiyorsunuz, bir evden hırsızlık yapabilmek için sizi fark eden aileleri öldürüyorsunuz.
 
Çocukları kaçırıyorsunuz, sakat bırakıp dilendiriyorsunuz. Sonra adamız diye dolanıyorsunuz değil mi? Yoook ben söyleyeyim. Beş para etmezsiniz. Adamlık değil bu. Adamlık çaresiz kaldığında can almak değil. Adamlık hayatınızı etkileyen dizilerdeki karakterleri kendi karakterenizle bağdaştırmakta değil.
 
Sen de öleceksin kardeşim! Adam olma, ama insan olmayı dene. Sen de, ben de öleceğiz zamanı geldiğinde. Sen öldürsen de benim zamanım gelmiştir zaten. Ama sen yaratmadın ki.
 
Ne için yaşarsan yaşa, ne için çalarsan çal, ne yapmak istiyorsan onu yap da sonucunda ikimizin gideceği yer de aynı. Çaldıklarınla, mücadele ettiğin hayatınla beraber mi gireceksin o mezarın içine?
 
Yapma be kardeş. Delikanlılık gelince akla Allah'ına kadar, diyorsunuz ya. Allah’ın varlığına inanmakla olmuyor bu işler. Canın yanınca da Allah dersin, başına bela gelmesin diye de. 
 
Para kazanmak için Allah daha çok versin dersin. (Verir!) Bu kafayla gidersiniz verir. Toprağa gömülünce anlayacaksınız gerçeği. Mezarlığın yanına BEĞEN,  PAYLAŞ  ve YORUM tuşu koymayı unutmayın..  İlk öleni beğenip, yorumu yazdıktan sonra paylaşalım. 
 
 
 
 
 
( Bu Mu Sizin Adamlığınız başlıklı yazı TAŞKIN SRC tarafından 6/12/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.